BANOVIĆ - DŽUVER IMA NOVU KOLEKCIJU

Sve što ženi treba na moru, od jutra do mraka

„Sada imamo i materijale u šarenim dezenima”, navela je kreatorka
117 pregleda 2 komentar(a)
Marina Banović Džuver
Marina Banović Džuver
Ažurirano: 05.02.2019. 01:15h

Crnogorska kreatorka Marina Banović - Džuver predstaviće svoju novu kolekciju Waikiki na istoimenoj plaži u naselju Seljanovo u Tivtu, 24. juna u 21 sat, a kao što i samo ime govori ovoga puta za ljubitelje mode pripremila je ljetnje modele inspirisane plažom i morem.

“Waikiki je najpoznatija plaža na Havajima, a ovo se odnosi na ovu našu plažu istog naziva, pa je i odjeća za tu namjenu, odnosno plažni i ljetnji program”, pojašnjava ona, dodajući da je na prethodnoj crnogorskoj nedjelji mode takođe predstavila ljetnju kolekciju, pa je nova linija logični nastavak.

“Ovo je nešto što se nadovezuje na tu priču, samo što je nova kolekcija nosiva od jutra do večeri. Tu ima i haljina koje mogu biti za plažu, ali sa nakitom može poslužiti i za večernju šetnju”, istakla je Banović - Džuver, koja je i ovoga puta, kako kaže, vodila računa da materijali budu kvalitetni.

“U pitanju su prirodni materijali, inspirisani morem i aktivnostima na moru, ali i dnevnim potrebama, jer smo razmišljali o tome šta je sve potrebno  ženi  kada je na odmoru, a opet u smislu da može da se nosi od jutra do mraka. Dakle, sve su prirodni materijali, osim onih koje moj atelje stalno koristi poput svilenog satena, muslina i organdina, za ovaj period koji nastupa smo uključili i lan i pamuk”, kaže ona, a zatim ističe da to nisu jedini noviteti u njenom radu.

“Do sada je za nas bilo karakteristično da su to jednobojni materijali dopunjeni ručnim radom, a sada imamo i u šarenim dezenima”, pojasnila je Banović - Džuver, koja će samostalnom revijom obilježiti i početak turističke sezone resorta Waikiki.

“Bez obzira što je u pitanju dogovor sa tom plažom, kako bismo promovisali početak turističke sezone, jer ja sam kolekciju mogla nazvati i drugim imenom, ovo je na neki način najava onoga što će uslijediti u septembru”, nagovijestila je ona.

“Ovo je da tako kažem zaigravanje, tipično za ovaj period godine, jer su sada ljudi na odmorima, ali pošto ja to planiram za kraj ljeta onda već sada moram da počnem sa prezentacijama i najavama”, ispričala je ona.

Kao i prethodnog puta kada je u Podgorici predstavila svoj rad u okviru samostalne revije, Banović - Džuver ni ovoga puta neće prikazati kolekciju od 15-ak modela, kao u okviru modnih manifestacija, već se može očekivati obimna linija.

“Neće sigurno biti desetak modela, jer ja to nikada ne radim. Čak sam i na Nedjelji mode imala 22 djevojke koje su se i presvlačile. Sve te kolekcije koje radim, i ako nisu komadno velike, predstavim ih iz dva puta. To je bio slučaj sa ovom kolekcijom sa posljednjom kolekcijom sa Fashion Weeka, kada sam najavila i drugi dio tih svilenih haljina”, poručuje ona.

“S obzirom na to da smo mi malo tržište ono što nudim, nudim tačno u etapama kako bi išlo i kao ponuda klijentima, a da se uz to i ne zasite, jer mi nismo tržište gdje ja mogu da uradim komercijalnu reviju sa proizvodnju od hiljadu komada, ovdje to nemam kome ni da ponudim, ni da prodam”, zaključuje Banović - Džuver.

Dizajnerka će 24. juna obnoviti saradnju sa akademskom slikarkom Ivanom Tiodorović, koja će otvoriti veče, a najavila je i novo udruživanje snaga.

“Moje modele ovoga puta će upotpuniti ručno rađeni kaiševi, torbe i nakit Ranka Žugića, koji je i autor radionice Sitničarnica”, otkrila je ona, dodajući da uvijek voli da sarađuje sa umjetnicima i kreatorima iz Crne Gore.

Crnogorci nisu spremni za „havajke”

Upitana da li se mogu očekivati i dezeni poput popularnih košulja “havajki”, s obzirom na naziv nove kolekcije, kreatorka je odgovorila da priprema nešto veoma slično.

“Jedan dio nove kolekcije sadrži i takav dezen, ali u principu je ovo neki moj način razmišljanja. Dakle, modeli su namijenjeni  ženi  koja živi u Crnoj Gori i koja može da upotrIJebi te modele. Jedan dio muške kolekcije ima takve dezene, ali nisam sigurna da li će on biti predstavljen sada, jer mislim da naši muškarci još uvijek nisu spremni za takve modne izlete, pošto se radi o veoma šarenim i atraktivnijim komadima, nego što su navikli da nose”, uz smijeh komentariše dizajnerka.