Modni znalci dijelili savjete maturantkinjama i polumaturantkinjama

Uprkos dojavi o bombi u Delta Cityju koji se nalazi svega nekoliko metara od mjesta na kojem se održavao „Designers exebition Make up artist Fashion Day“, interesovanje je bilo veliko, pa se ispred štandova na kojima su profesionalci šminkali posjetiteljke i dijelili savjete, formirao red.
95 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.04.2017. 19:38h

U okviru crnogorskog Mercedes Benz Fashion Weeka, danas su u City Mallu svim zainteresovanim damama bili dostupni crnogorski dizajneri i šminkeri koji su dijelili savjete, prvenstveno za one koje će uskoro proslaviti maturu ili polumaturu.

Među dizajnerima koji su izložili svoje kreacije, u holu tržnog centra bili su i Marina Banović – Džuver, Lazar i Kristina Ilić, Dado Jovanović, Jelena Roganović Đurić, Edita Nimanbegu, Olga Pogodina, Nada Koljenšić i brend Madam Maya.

Uprkos dojavi o bombi u Delta Cityju koji se nalazi svega nekoliko metara od mjesta na kojem se održavao „Designers exebition & Make up artist Fashion Day“, interesovanje je bilo veliko, pa se ispred štandova na kojima su profesionalci šminkali posjetiteljke i dijelili savjete, formirao red.

“Pretpostavljam da je interesovanje veliko zbog polumatura i matura koje slijede, ali iznenadilo me je i veliko interesovanje starijih žena, a mi smo svima bili na raspolaganju. Najčešća pitanja su bila vezana za određivanje prave nijanse pudera, koje vještačke trepavice da izaberu i slično”, ispričala je Maja Andrić ispred Aura štanda.

Profesionalna šminkerka Semina Tahirović iz Anja kozmetiksa, takođe je dijelila savjete zainteresovanima, kako o konturisanju lica, tako i o trikovima za bolje isticanje očiju.

“Što se tiče polumaturantkinja savjet je da izgledaju prirodnije i da istaknu svoju ljepotu, jer su mlađe. Maturantkinje mogu već da se oprobaju sa glamuroznijom šminkom. Ono što treba izbjeći je pretjerano iscrtavanje usana. Sve mora biti diskretno i balansirano”, ispričala je ona, dodajući da su najčešća pitanja bila o hajlajteru.

Među djevojkama koje su se danas prepustile profesionalcima kada je u pitanju šminkanje, bila je i Milica koja je slučajno naišla na njihove štandove.

“Šminkala me je Kristina iz modnog studija Zoran i veoma sam zadovoljna. Potpuno sam se prepustila, nisam imala posebne zahtjeve, a naučila sam koja podloga se koristi prije pudera, čemu služe koje četkice i kako se nanosi rumenilo, praktično ništa od toga ranije nisam znala”, priznala je ona.

Zainteresovanih je bilo i među dizajnerima, a i pored toga što je većina djevojaka već odlučila šta će nositi na maturi i polumaturi, bilo je i onih koje su danas izabrale svoju toaletu.

“Nisam očekivao da će biti ovoliko zainteresovanih. Drago mi je što su se organizatori sjetili da treba svi da se udružimo, jer zajedno imamo najveću publiku”, ispričao je Lazar Ilić, koje je u trenutku davanja izjave stigla i poruka sa željom da se “crvena haljina skloni sa štanda”.

“Bilo je dosta rezervacija, ali evo upravo je jedna i prodata”, pohvalio se on, otkrivajući uz smijeh da je najčešće pitanja vezano za cijenu.

“Haljina ima za svačiji džep”, poručio je on, a zadovoljstvo nije krila ni Edita Nimanbegu.

“Na moje iznenađenje bilo je dosta onih koje su došle da kupe haljinu. Njihovi utisci su fenomenalni. Ne interesuje ih samo cijena, već i materijali, detalji i boja. Najčešće su pitale da li im savjetujem kratku ili dugu haljinu i boja. Vidim da se brzo mijenja mišljenje, a popularne su bordo, crvena, ljubičasta. Svi bježe od moje omiljene – crne”, ispričala je ona.

Galerija

Bonus video: