Kupite na rasprodajama: Šta će i na jesen ostati u trendu - Vijesti.me
STIGLA JE SEZONA POPUSTA

Kupite na rasprodajama: Šta će i na jesen ostati u trendu

Na jesen će se nositi mnogo crnoga i kože, ali kao kontrast tome, takođe i jarke boje

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Instagram)

Jesen trenutno izgleda daleko, većini je na pameti jedino kako se rashladiti i preživjeti vrućine. Ali ,modni znalci znaju da ipak treba razmišljati unaprijed, jer sada, kada su napokon počele rasprodaje, treba mudro odabrati šta na njima nabaviti. Pametno je već sada proučiti trendove za jesen. Osim što ćete na vrijeme imati odjeću koja vam treba, nabavićete je po povoljnim cijenama, a ne kao većina ostalih, po punim cijenama kada nove kolekcije budu počele da stižu u prodavnice.

Svako ko je ušao u barem jednu prodavnicu ove sezone, sigurno nije mogao da izbjegne sveprisutni tie-dye print. Iako asocira na toplo vrijeme, pojavio se i u mnogim jesenjim kolekcijama poznatih brendova, pa je svakako odlična investicija nabaviti komad odjeće sa ovim uzorkom. Suknju sa ovim dezenom na jesen ćete moći da nosite uz čarape, a majicu ispod džempera na raskopčavanje.

Još jedan print koji je dominirao ovog proljeća je leopard. I on će ostati jednako popularan i na jesen, tako da ako na sniženjima ugledate pantalone ili haljinu sa ovim uzorkom, svakako ih kupite.

Boemski stil u vidu dugih romantičnih haljina i bluza koji je dominirao sezonom takođe će ostati prisutan. Na jesen će dugačka haljina boho stila odlično izgledati preko farmerica i sa rolkom.

Kao kontrast, buržujski, ili lady like stil, koji je već bio prisutan, eksplodiraće na jesen, piše magazin Elle. Na revijama poput Celine, Hermesa ili Victorie Beckham mogao se vidjeti povratak stila dobrostojeće dame, tako da ako na sniženju ugledate damsku svilenu košulju ili suknju, svakako je kupite.

Na jesen će se nositi mnogo crnoga i kože, ali kao kontrast tome, takođe i jarke boje. Treba samo pogledati revije Jacquemusa ili Chanela i uvidjeti da će ružičasta, crvena ili žuta biti svuda. Jarke boje su uvijek prisutne u ljetnim kolekcijama, pa ćete imati širok izbor u kojem možete pronaći svoj komad odjeće.


Najčitanije iz sekcije Moda