Ne vjerujte svojim očima: FIFA kaže da su stadioni ispunjeni 94 odsto

Pobjeda Brazila nad Srbijom 2:0 najposjećenija je utakmica prvog kola - na stadionu "Lusail ajkonik" bilo je 88.103 navijača

27393 pregleda 4 komentar(a)
Stadion "Al Bajt" u Al Koru tokom meča Hrvatska - Maroko, Foto: Reuters
Stadion "Al Bajt" u Al Koru tokom meča Hrvatska - Maroko, Foto: Reuters

Iako se na pojedinim mečevima tokom Mundijala može primijetiti iznenađujuće veliki broj praznih stolica, FIFA je danas izašla sa podatkom: ispunjeno je 94 odsto kapaciteta svih stadiona prvog kola takmičenja po grupama.

"Ne vjerujte svojim očima", kao da žele da poruče iz Svjetske fudbalske federacije, jer slika koja putem televizije obilazi planetu pokazuje nešto sasvim drugo.

Objavljeno je, takođe, da je upravo danas broj prodatih karata na Svjetskom prvenstvu dostigao tri miliona.

Pobjeda Brazila nad Srbijom 2:0 najposjećenija je utakmica prvog kola - na stadionu "Lusail ajkonik" bilo je 88.103 navijača.

Zanimljivo da je zvanični kapacitet najveće katarske arene - ono što je zvanično saopštio domaćin prije početka Mundijala, za 8.103 stolice manji - i iznosi tačno 80 hiljada.

No, FIFA je tek danas saopštila da kapaciteti pojedinih arena - variraju od utakmice do utakmice.

Disproporicija u maksimalnom kapacitetu i broju gledalaca primjetna je i na još nekim utakmicama.

FIFA je takođe saopštila da je petog dana Mundijala, u četvrtak 24. novembra - baš onog dana klada su igrali Brazil i Srbija, Fifinim fan zonama prodefilovalo 98 hiljada navijača, što je najveća brojka u dosadašnjem toku Svjetskog prvenstva.

Bonus video: