L'Equipe: Tuča Vertongena i Azara, najavljena vanredna konferencija

Prema navodima ovog uglednog lista, poslije utakmice sa Marokom, u svlačionici su se potukli Eden Azar i Jan Vertongen, a situaciju su pokušali da smire Kevin de Brujne i Romelu Lukaku

9629 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Fudbalska reprezentacija Belgije je razočarala Kataru, minimalno savladala Kanadu, potom izgubila od Maroka, pa je došla u situaciju da joj je meč sa Hrvatskom kvalifikacioni za nokaut fazu.

Belgijanci u Kataru nisu na nivou, mnogo stvari ne štima, a francuski L'Equipe piše da je došlo čak i do tuče. Prema navodima ovog uglednog lista, poslije utakmice sa Marokom, u svlačionici su se potukli Eden Azar i Jan Vertongen, a situaciju su pokušali da smire Kevin de Brujne i Romelu Lukaku.

Do tuče je došlo kada je Azar igračima iz odbrane kazao da su spori. Fudbaler Reala nije jedini koji je kritikovao saigrače iz defanzive - prije nekoliko dana to je uradio i De Brujne, pa je nakon utakmice sa Marokom Vertongen ironično kazao da Blegija nije uspjela da zatrese mrežu afričke selekcije, jer su možda kreativci, fudbaleri koji igraju u napadu, spori.

Zbog kompletne situacije za danas je zakazana pres konferencija na kojoj će govoriti Azar i Vertongen, iako je ranije najavljeno da bi medijima trebalo da se obrate Karasko i Taete. Oni žele javno da se obrate nakon što je francuski list napisao da u taboru "đavola" nikad nije bila gora situacija.

Belgijski mediji pišu i da je u ponedjeljak održan grupni sastanak u organizaciji selektora Martineza. Glavnu riječ vodio je Lukaku, koji drži govore i prije utakmica. Belgijski mediji takođe pišu i da je golman Tibo Kurtoa bio bijesan nakon poraza od Maroka, te da je razbijao stvari po svlačionici.

Belgija i Hrvatska igraju u četvrtak od 16 časova.

Bonus video: