Senegalci nemaju šta da čekaju

Fudbalska reprezentacija Senegala danas (16) protiv Ekvadora igra odlučujući meč za plasman u nokaut fazu. Afričkoj selekciji odgovara samo pobjeda

1546 pregleda 0 komentar(a)
Senegalci na treningu, Foto: Reuters
Senegalci na treningu, Foto: Reuters

Pravi derbi grupe A se igra na stadionu “Kalifa” - Ekvador i Senegal u direktnom duelu odlučuju o putniku u osminu finala. “Lavovi Terange” imaju tri boda, jedan manje od Ekvadoraca i samo pobjeda im garantuje prolaz.

- Pristup mora da bude pravi, kao u većem dijelu meča protiv Holandije. U redu, tu utakmicu smo izgubili, po meni nesrećno, ali smo zadovoljniji kako smo igrali nego u pobjedi nad Katarom - rekao je selektor Senegalaca Aliu Sise.

Da bi senegalski cilj postao realan, moraju da zaustave jednog od najboljih strijelaca Mundijala - Enera Valensiju, koji je tresao mrežu tri puta u mečevima sa Katarom i Holandijom.

- Ener je igrač top-klase, i ja sam to znao sve ovo vrijeme. Javnost možda nije, ali je imala priliku da se uvjeri u to u Kataru. Rekao sam mu nakon što smo se plasirali na Mundijal da će na njemu biti uspješniji nego što je bio u kvalifikacijama. On je pravi kapiten ove ekipe - navodi selektor Ekvadora Gustavo Alfaro.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: