Holanđani bi da izbjegnu Albion

Posljednje kolo u grupi A danas od 16 sati: Holandija igra protiv Katara i bod joj je dovoljan za prolaz među 16 najboljih

3485 pregleda 0 komentar(a)
Van Gal traži ozbiljnost protiv autsajdera, Foto: Reuters
Van Gal traži ozbiljnost protiv autsajdera, Foto: Reuters

Holandija je iz prva dva meča na Mundijalu dobila ono što je željela, dobila je realno i više nego što je zaslužila s obzirom na to kakav je utisak ostavila u utakmicama sa Senegalom i Ekvadorom.

”Oranje” u posljednje kolo i duel sa otpisanim Katarom ulazi sa četiri boda i kao veliki favorit da dođe do osmine finala Mundijala. I bod im je dovoljan da osiguraju prolaz, ali očekuje se nešto više - da Holandija konačno odigra u skladu sa renomeom i bez problema savlada autsajdera koji je poslije dva kola i oba poraza ostao bez šansi da se bori za put u nokaut fazu.

- Kada ste Holandija i kada učestvujete na Svjetskom prvenstvu, uvijek vjerujete da je moguće da osvojite titulu. Tako je i sada, ali ako želimo tako nešto, onda moramo da budemo mnogo bolji nego što smo bili protiv Senegala i Ekvadora - rekao je selektor Luj van Gal i dodao:

- Kako turnir bude odmicao, čekaju nas sve teži rivali. U dobroj smo poziciji pred posljednje kolo, ali ne pomišljamo da potcijenimo Katar. Shvatićemo ozbiljno i ovu utakmicu, mora da bude tako - istakao je popularni Poručnik.

Kako će izgledati sastav Holandije? Teško da će biti prostora za rovitog Memfisa Depaja.

- Nema smisla da rizikujemo sa Memfisom. Potreban nam je za nastavak takmičenja. Neće igrati, a mi moramo da prođemo i damo mu šansu da u nokaut fazi bude naš lider na terenu - kazao je Van Gal.

VAN GAL: OSLUŠKIVAĆEMO VIJESTI

Drugoplasirani iz ove grupe će vjerovatno u osmini finala igrati protiv Engleske, ako opravda ulogu favorita i osvoji prvo mjesto u grupi B. Holandija, dakle, igra da izbjegne Albion.

- Svi želimo da se bavimo kalkulacijama. Osluškivaćemo šta se dešava u duelu Ekvadora i Senegala, imaćemo informacije u pravo vrijeme. Mi svakako želimo da budemo prvi u grupi - kaže Van Gal.

Povezani članci

29. Novembar 2022.

Senegalci nemaju šta da čekaju

Sve sem pobjede Holanđana bi moglo da se okarakteriše kao velika senzacija. Katar je protiv Ekvadora bio veoma loš, u duelu sa Senegalom bolji, ali nije mogao da izbjegne poraze. Ako izgubi i danas, Katar će biti prvi domaćin u istoriji svjetskih prvenstava koji u grupi nije osvojio ni bod.

- Privilegija je igrati protiv tima kakav je Holandija i planiramo da se suprotstavimo favoritu na pravi način, da se ponosno oprostimo od Mundijala. Koliko možemo da pariramo - ne znam, ali ovaj tim nije izgubio želju da se takmiči - rekao je selektor Katara Feliks Sančes.

Standings provided by Sofascore

Bonus video: