Ko je čovjek koji je utrčao na teren u Kataru: Fudbaler, igrao Ligu konferencija, treći put prekinuo meč na Mundijalu

Riječ je o Mariju Feriju koji je ovu sezonu počeo u Tre Fioriju iz San Marina sa kojim je igrao kvalifikacije za Ligu konferencija. Sada je igrač Kastel di Sangra

14510 pregleda 11 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Tokom sinoćnje utakmice Portugala i Urugvaja na Mundijalu u Kataru došlo je prekida u 51. minutu kada je na teren ušao jedan navijač, koji je nosio zastavu u duginim bojama, obučen u majicu na kojoj su bile napisane dvije političke poruke - "spasite Ukrajinu" i "poštovanje za žene u Iranu".

Navodno on je sinoć odmah pušten i protiv njega nije preduzeta nikakva dalja akcija.

Ono što daje još intersantniju notu čitavoj priči je informacija da je na teren uletio fudbaler. Doduše manje poznat javnosti. Riječ je o Mariju Feriju fudbaleru italijanskog niželigaša Kastel di Sangra. On je ovu sezonu počeo u Tre Fioriju iz San Marina sa kojim je igrao u Ligi konferencija protiv Fole Eš iz Luksemburga. Pokriva poziviju desnog krila, a igrao je za klubove iz San Marina, Jordana, Indije i Sejšela.

SP Katar 2022.
foto: Reuters

Feriju je nadimak Soko i ovo mu nije prvi put da prekida utakmicu. On je 2009. godine, na utakmici Italije i Holandije u kvalifikacijama za Mundijal, uletio na teren sa porukom za tadašnjeg italijanskog selektora Marćela Lipija da pozove Antonija Kasana na prvenstvo, koji se 2010. godine održavalo u Južnoj Africi.

Lipi ga nije poslušao i Feri je 2010. godine doputovao u Južnu Afriku. Italija je ispala u grupnoj fazi, a on je na polufinalnoj utakmici Španije i Njemačke uletio na teren sa porukom: "Lipi jesam li ti rekao?".

SP Katar 2022.
foto: Reuters

Četiri godine kasnije je ponovo utrčao na teren, ovog puta na utakmici SAD i Belgije na prvenstvu svijeta u Brazilu. Tada je prekinuo meč s porukom "spasite djecu u favelama."

SP Katar 2022.
foto: Reuters

Za svoje ispade dobijao je blage kazne, a javno ga je branio portugalski vezista Ruben Neveš:

"Svi smo uz njega i podržavamo poruke koje je poslao. Nadam se da mu se neće ništa loše dogoditi zbog toga. Razumjeli smo svi dobro što je htio poručiti", rekao je Neveš.

Bonus video: