Regragi: Hrvati su fudbalski fenomeni, ali daćemo sve od sebe za bronzu

"Imaju samo četiri miliona stanovnika, pogledajte koliko su talentovani, pogledajte njihovo zajedništvo", hvali selektor Maroka Hrvatsku

3218 pregleda 4 komentar(a)
Regragi u superlativu pričao o rivalu za medalju, Foto: Reuters
Regragi u superlativu pričao o rivalu za medalju, Foto: Reuters

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka Valid Regragi rekao je danas da njegova ekipa želi da osvoji treće mjesto na Svjetskom prvenstvu i pobijedi Hrvatsku kako bi na pravi način završila takmičenje u Kataru.

"Očekuje nas važna utakmica uprkos razočaranju. Nadali smo se finalu. Daćemo sve od sebe, umorni smo, psihički i fizički smo iscrpljeni. Razmišljam kako da sastavim ekipu. Međutim, nastupićemo čistog srca i čiste glave. Želimo pobjedu, igrači razumiju da nije isto biti treći ili četvrti. Želimo da završimo Svjetsko prvenstvo pobedom", rekao je Regragi na konferenciji za novinare u Dohi, prenela je Hina.

Maroko će u subotu od 16 časova igrati protiv Hrvatske, utakmicu za treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Selektor Maroka rekao je da mnogo poštuje protivničku zemlju i reprezentaciju.

"Imaju samo četiri miliona stanovnika, pogledajte koliko su talentovani, pogledajte njihovo zajedništvo. Imaju odličan klupski fudbal, odličan mentalni sklop, igraju u najboljim klubovima. Modrić je nevjerovatan, ima 37 godina, pogledajte kako igra. On je jedan od najboljih igrača na Svjetskom prvenstvu i siguran sam da želi u stilu da ga završi", naveo je Regragi.

"Hrvatska je odlična ekipa, znamo da ima veliku snagu. Bili su favoriti u prvoj utakmici (u grupi). Vjerujem da smo zaslužili poštovanje i sjutra će biti sasvim drugačija utakmica. Naš cilj je pobjeda, biće to teška utakmica za obje strane", dodao je on.

Maroko je prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale svjetskih prvenstava. U polufinalu Maroko je izgubio od aktuelnog šampiona Francuske sa 0:2, a Regragi je rekao da uprkos razočaravajućem porazu, ne treba dodatno da motiviše svoje igrače.

"Svaka utakmica i svaki trenutak je važan. Naš cilj je da osvojimo bronzu, ići ćemo do kraja svojih snaga. Hrvatska zna da je Maroko vrijedan poštovanja", naveo je on.

Selektor nije želio da govori o sastavu.

"Sve zavisi od povreda i posljednjeg treninga. Sastaviću najbolju postavu koju budem mogao. Kapiten Romen Sais neće igrati. Imamo još nekoliko povreda, iscrpili smo igrače, ali svi žele da igraju. Neću promijeniti previše igrača jer nikada nije dobro previše mijenjati sastav", naveo je on.

Upitan je i da li ima smisla igrati utakmice za treće mjesto.

"I Hrvatska i Maroko su razočarni porazom u polufinalu, a onda morate da igrate za treće mjesto. Izgubili smo polufinale, teško je. Čak i da pobijedimo, htjeli smo da igramo finale, a ne utakmicu za treće mjesto. Za mjesec dana smo odigrali šest utakmica, a prije toga šest utakmica u 20 godina. Išli smo do krajnjih granica naših mogućnosti. Bili smo gladni, željeli smo finale. Ali, sjutra je pred naam još jedna utakmica", rekao je Regragi.

"Ne znam šta će budućnost donijeti, igraćemo i na drugim turnirima, ali ovdje još nismo završili posao. Želimo da napredujemo i razvijamo se. Naši igrači su dali sve od sebe i nemamo razloga da žalimo. Svaka faza je donijela poteškoće i izazove, sada slijedi novi izazov, borba za treće mjesto," dodao je marokanski selektor.

On je rekao da će u finalu navijati za Francusku protiv Argentine.

"Mislim da će biti ravnopravna utakmica. Obje ekipe žele trofej, boriće se i za nagradu za najboljeg igrača, najboljeg strijelca i selektora. Očekujem zanimljivu utakmicu. Ja ću navijati za Fracusku, odrastao sam u toj zemlji, ali poštujem i Argentinu. Biće to lijepa utakmica za cio svet", rekao je Regragi.

Bonus video: