Novi snimak tragedije: Dim iz helikoptera pokazao da nešto nije u redu

Dok fudbaleri i navijači Lestera, kao i ljubitelji fudbala, oplakuju smrt omiljenog "gazde", britanski mediji pišu da će uzroci pada helikoptera biti poznati tek sljedeće sedmice, jer je pred istražiteljima težak posao da ustanove šta se zaista dogodilo
125 pregleda 11 komentar(a)
višaj, Foto: Reuters
višaj, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2018. 23:13h

Fudbalski svijet žali tragičnu smrt vlasnika Lestera Višaja Šrivadanaprabe, koji je stradao u subotu uveče u padu helikoptera u blizini King Pauer stadiona.

Dok fudbaleri i navijači Lestera, kao i ljubitelji fudbala, oplakuju smrt omiljenog "gazde", britanski mediji pišu da će uzroci pada helikoptera biti poznati tek sljedeće sedmice, jer je pred istražiteljima težak posao da ustanove šta se zaista dogodilo.

Danas je "Skaj sports" objavio prvi snimak tragedije, sa sigurnosnih kamera, a večeras se pojavio novi, koji pokazuje da je helikopter imao tehničke probleme neposredno prije uzlijetanja.

Na snimku se vidi kako dim izlazi iz letjelice i prije nego što se digla u vazduh, ali i neposredno prije nego što je pilot potpuno izgubio kontrolu...