Najbolji Mesi, Oblak, Aspas, Marselino, Grande

Pozitivno je to što je liga uzbudljivija nego ikad. Nema lakih pobjeda, svako može sa svakim da igra i nadam se da će to potrajati, izjavio je Leo Mesi
130 pregleda 0 komentar(a)
Lionel Mesi, Foto: Marca.com
Lionel Mesi, Foto: Marca.com
Ažurirano: 12.11.2018. 16:50h

Španska "Marka" je dodijelila nagrade najboljima u sezoni 2017/18. španske Primere.

Leo Mesi osvojio je "Pićići" nagradu sa 34 postignuta gola prošle sezone. Argentinac je zadovoljan trenutnim stanjem u ligi.

"Pozitivno je to što je liga uzbudljivija nego ikad. Nema lakih pobjeda, svako može sa svakim da igra i nadam se da će to potrajati." - izjavio je Mesi i dodao:

"Uvijek mi je bitniji značaj postignutih golova u odnosu na ljepotu istih."

Petostruki osvajač "Zlatne lopte" nagrađen je i Di Stefano trofejom, namijenjen najboljem igraču.

Treći put uzastopno, Jan Oblak, golman Atletiko Madrida, proglašen je za čuvara mreže koji je primio najmanje golova i osvojio je Zamora trofej sa primljenih 22 gola na 37 utakmica.

"Dopada mi se da čujem da sam najbolji na svijetu, tome težim cijelog života. Ove nagrade su rezultat cijelog tima i nadam se da ćemo i ove godine ponoviti uspjeh." - istakao je 25-godišnji Slovenac.

Zara nagrada, koja se dodjeljuje najboljem španskom strijelcu, otišla je u ruke Jaga Aspasa. On je za Seltu postigao 22 gola prethodne sezone. Aspas nije prisustvovao dodjeli zbog mečeva nacionalne selekcije u Ligi nacija, pa se obratio video porukom:

"Hvala "Marki" i mojim saigračima na ovoj nagradi. Nastavićemo da se borimo i pokušaćemo da dostignemo Mesija."

Priznanje za najboljeg trenera (Migel Munjoz trofej) osvojio je Marselino Garsija Toral, a prošle sezone sa Valensijom izborio je nastup u Ligi šampiona.

"Prethodna sezona je bila nestvarna. Zahvaljujem se "Marki" na nagradi. Imamo sjajan tim, ne ostvarujemo rezultate kakve bi željeli trenutno, ali sam siguran da hoćemo uskoro." - rekao je Marselino.

Najbolji sudija u izboru "Marke" je Karlos del Sero Grande, koji je pokupio Guruceta trofej.

"Vjerujem da smo svi srećni što imamo VAR u ligi jer će nam donijeti pravednije odluke." - kazao je Grande.

Bonus video: