Trinkjeri: Protiv Budućnosti smo autsajderi

83 pregleda 0 komentar(a)
Andrea Trinkjeri, Foto: Aba-liga.com
Andrea Trinkjeri, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 17.11.2018. 15:15h

Partizan u nedjelju stiže u "Moraču" na derbi protiv Budućnosti, nakon prvog poraza pod vođstvom novog trenera Andree Trinkjerija, u Rusiji protiv Zenita, nakon što su "crno-bijeli" upisali tri trijumfa od dolaska italijanskog stručnjaka u tandemu sa našim Vladom Šćepanovićem.

"Ovo je drugi korak u teškoj seriji i da ja u toj seriji od četiri utakmice kažem da smo autsajderi, neko bi to shvatio kao da ne vjerujem u svoju ekipu. Mi imamo potencijal, svaki dan nešto naučimo. Nećemo mi svaki dan biti bolji, ali ćemo sigurno biti bolji. Kada kažem da smo autsajderi, mislim da u ove četiri utakmice, Zenit, Budućnost, Valensija i Zvezda - mi nismo favoriti. Ali, ja vjerujem u moju ekipu. Zašto nismo favoriti u nedjelju? Kada igraš Evroligu prvi put poslije mnogo godina, treba ti adaptacija", rekao je Trinkjeri, koji ima crnogorske korijene.

Trinkjeri se u četvrtak veče, u pobjedi Budućnosti protiv Baskonije u Evroligi, uvjerio šta Budućnost može.

"Vidjeli smo kakva je to utakmica bila, kakva atmosfera, a bila je teška. Iskusna je to ekipa. Šta da kažem o njihovim Amerikancima? Njihove cijene govore za sebe. Budžet govori, sve su to vrhunski igrači. Ali, ja mislim da su ključni košarkaši Budućnosti Gordić i Ivanović. To su jako, jako važni igrači. Oni mogu da dobiju utakmicu sa sedam asistencija, sa 25 poena, i oni su najveća meta za našu odbranu", dodao je Trinkjeri.

Aleksej Nikolić, igrač košarkaš Partizana, ističe da nakon Zenita Beograđanima slijedi "još jedno teško gostovanje, protiv ekipe koja se sigurno nalazi u dobrom momentu".

"Ostvarili su prvu pobjedu u Evroligi uz oboren rekord takmičenja sa 21 postignutom trojkom. Da bismo ostvarili pobjedu, potrebno je da budemo maksimalno fokusirani u svim segmentima igre, da imamo stabilnost u igri i da naša energija bude na najvišem mogućem nivou. MIslim da nas očekuje lijepa utakmica", rekao je Nikolić.

Bonus video: