Trofej za najbolju teniserku svijeta nosiće ime po legendarnoj Kris Evert

Kris Evert, legendarna rivalka Martine Navratilove, bila prva teniserka koja se našla na čelu prve WTA liste, koja je objavljena 1975. godine.
181 pregleda 1 komentar(a)
Simona Halep, Foto: Wtatennis.com
Simona Halep, Foto: Wtatennis.com
Ažurirano: 08.12.2018. 03:25h

Trofej za najbolju igračicu svijeta, koji se dodjeljuje na kraju godine, nazove po legendarnoj Amerikanki Kris Evert, odlučila je ženska teniska asocijacija (WTA).

Kris Evert, legendarna rivalka Martine Navratilove, bila prva teniserka koja se našla na čelu prve WTA liste, koja je objavljena 1975. godine.

"Čast je i privilegija što će trofej nositi moje ime. Biti najbolji na svijetu u bilo kojoj grani je najveće dostignuće. Kada sam bila djevojka sanjala sam da osvojim grend slem trofej, ali sam željela da budem i broj 1 jer to znači da si konstantan, da si fokusiran tokom cjele godine, da imaš puno velikih pobjeda tokom godine. To za mene znači šampion", rekla je Evert.

Dobitnica prvog trofeja "Kris Evert" je Rumunka Simona Halep, koja će drugu godinu zaredom završiti kao svjetski broj 1.

"Veoma sam srećna što sam prva igračica koja drži "Kris Evert" trofej. Kris je jedna od najvećih teniserki svih vremena i mislim da je sjajno što joj je i na ovaj način iskazano poštovanje", rekla je Halep nakon što joj je u Singapuru uručen trofej.