Primorac - Jadran: Dugo se čekalo na evropski derbi

Primorac i Jadran večeras u Budvi (20 h) igraju prvi meč četvrtfinala Evrokupa. Revanš je 5. decembra
95 pregleda 0 komentar(a)
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Primorac - Jadran vaterpolo, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.11.2018. 11:00h

Jadran Carine je favorit pred dvomeč protiv Primorca u Evrokupu, ali snaga Novljana u odnosu na Kotorane ove sezone definitivno nije tako izražena kao ranijih godina.

Izabranici Vladimira Gojkovića su prije nešto više od mjesec savladali najvećeg rivala u regionalnom takmičenju (13:7), ali sada se očekuju potpuno drugačije utakmice.

Prva je večeras u Budvi od 20 časova, gdje je domaćin Primorac, a revanš je na programu 5. decembra u Igalu.

"Pripada nam uloga blagog favorita. Sada imamo dosta mlađi sastav, a Primorac je jači nego ranije. Očekujem dva neizvjesna meča", rekao je Dragan Drašković, najiskusniji prvotimac Jadrana.

EVROPSKI DERBI JE SPECIFIČAN

U tim Jadrana se vraća oporavljeni Đuro Radović, iako još nije sto odsto spreman.

"Bokeljski derbi je uvijek specifičan, nema lake utakmice. Šta god da se dogodi u Budvi, jasno je da odluka pada u revanšu u Igalu", dodao je Drašković.

Primorac i Jadran imaju iskustvo međusobnih duela u Ligi šampiona, a Drašković je bio akter tih duela. Ali, u kapici matičnog kluba iz Kotora.

"Tada je kvalitet bio na većem nivou. Bile su to fantastične utakmice. Evropski derbi između Jadrana i Primorca je poseban, drugačiji od ostalih duela", kazao je crnogorski reprezentativac.

GOPČEVIĆ: DA PREKINEMO SERIJU NOVLJANA

Primorac je uhvatio zalet, povezao je dva trijumfa u regionalnoj ligi.

"Vjerujem da će biti zanimljiv meč. U boljoj smo formi nego u prvom derbiju ove sezone, u kojem nas je Jadran savladao. Ovo nije običan derbi, ulog je prolaz u polufinale Evrokupa, i nosi određenu tenziju", rekao je Marko Gopčević i dodao:

"Imamo kvalitet da prekinemo Jadranov niz trijumfa u derbijima. Bili bismo zadovoljni bilo kakvom pobjedom protiv velikog rivala", istakao je Gopčević.

Preostala tri četvrtfinalna para Evrokupa čine Strazbur i Marsej, Ortiđa - Vuljagmeni i Terasa - OSC.

Bonus video: