Jokanović smijenjen, Ranijeri novi trener Fulama

"Slaviša će uvek imati moju zahvalnost i poštovanje zbog svega što je uradio da vrati Fulam u najviši rang", kazao je gazda Fulama
178 pregleda 1 komentar(a)
Slaviša Jokanović, Foto: Reuters
Slaviša Jokanović, Foto: Reuters
Ažurirano: 14.11.2018. 09:54h

Slaviša Jokanović je smijenjen, a novi trener Fulama biće Klaudio Ranijeri, prenosi britanski Sky.

Otkaz Jokanoviću posljedica je loših rezultata. Fulam je poslije 12 kola na posljednjem mjestu na tabeli Premijer lige sa pet bodova uz čak 31 primljen gol. Tim iz Londona u ligi je vezao šest uzastopnih poraza.

Prvi čovjek Fulama, Šahid Kan zahvalio je Jokanoviću na saradnji.

"Nijesam očekivao da ću saopštiti ovakvu objavu o Slaviši i želio bih da su okolnosti takve da to ne moram da uradim, ali naš put ove sezone doveo me je do odluke za koju vjerujem da je prava za naše igrače, klub i navijače. Slaviša će uvek imati moju zahvalnost i poštovanje zbog svega što je uradio da vrati Fulam u najviši rang. Nadam se da svi u Fulamovoj porodici dijele ovaj osećaj prema Slaviši i da mi se pridružuju u željama da ima dobru sreću, gdje god bio njegov sljedeći korak", izjavio je gazda Fulama.

Slaviša Jokanović je u Fulam stigao 2015. godine. Klub je prošle sezone uveo u Premijer ligu.

Šahid Kan je kazao da je, zajedno sa sinom Tonijem, prošle sedmice razgovarao sa potencijalnim kandidatima za klupu "kolibara" i da je izbor pao na Ranijerija.

"Zadovoljstvo je prihvatiti poziv gospodina Kana, kao i šansu da vodim Fulam, fantastičan klub sa tradicijom i istorijom. Cilj ovog kluba nikad ne bi trebalo da bude prosti ostanak u ligi. Sve vrijeme moramo biti težak protivnik i trebalo bi da očekujemo uspjeh. Ovaj Fulamov sastav ima veliki talenat, koji je u suprotnosti sa trenutnom pozicijom na tabeli. Znam da je ovaj tim sposoban da igra bolje i odmah ćemo početi da radimo na tome, u pripremi utakmice protiv Sautemptona", rekao je Ranijeri.

Ranijeri je u sezoni 2015/2016 bio menadžer Lestera, sa kojim je senzacionalno osvojio titulu u Premijer ligi. Poslije Lestera trenirao je francuski Nant. Pored ova dva kluba Itailijan je u bogatoj karijeri vodio Kaljari, Napoli, Fiorentinu, Valensiju, Atletiko Madrid, Čelsi, Parmu, Juventus, Romu, Inter, Monako i selekciju Grčke.

Kada je Ranijeri 2000. godine sjeo na klupu Čelsija, prvi igrač kojeg je doveo bio je upravo Slaviša Jokanović.

Bonus video: