Tumbaković: Na sve ili ništa, moramo da budemo pametni u Beogradu

"Gotovo sigurno ne možemo da računamo na Jovetića koji se još nije oporavio od povrede... Nadamo se da će se na tome zaustaviti", rekao je selektor
58 pregleda 10 komentar(a)
Crna Gora Srbija, Foto: Savo Prelević
Crna Gora Srbija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 07.11.2018. 12:44h

Ljubiša Tumbaković uvrstio je Stevana Jovetića na spisak kandidata za mečeve sa Srbijom i Rumunijom, 17. i 20. novembra, u posljednja dva kola Lige nacija.

I sam je, međutim, priznao da kapiten najvjerovatnije neće biti spreman.

"Gotovo sigurno ne možemo da računamo na Jovetića koji se još nije oporavio od povrede... Nadamo se da će se na tome zaustaviti", rekao je selektor.

Nema iznenađenja na njegovom spisku.

"Opredijelili smo se za igrače koji su dio reprezentacije već duži vremenski period. Želimo da ovaj ciklus utakmica, koji traje tri mjeseca, završimo sa grupom igrača koja predstavlja čvrstvo jezgro reprezentacije. Nemamo prostora za eksperimentisanje i traženje nekih novih kandidata, za tako nešto ćemo priliku tražiti u narednom periodu", rekao je Tumbaković.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Crna Gora nakon četiri kola ima sedam bodova, jedan manje od lidera grupe - Srbije, kojoj gostuje 11. novembra.

Srbija ima šansu da obezbijedi prvo mjesto i plej-of u Ligi C, dok bi naša selekcija, pobjedom na Marakani, preuzela lidersku poziciju, uoči posljednjeg kola i duela sa Rumunijom pod Goricom, 20. novembra.

"Kroz ove dvije utakmice možemo da dobijemo sve ili da ne dobijemo ništa. Moramo biti mudri, odigrati pametno u Beogradu protiv selekcije Srbije. Nakon tog duela očekuje nas meč sa Rumunijom u kojem moramo dati sve od sebe da ostvarimo dobar rezultat", dodao je Tumbaković.

Bonus video: