Serhio Ramos uhvaćen u laži, ipak je prekršio anti-doping pravila?

Prema pravilima Svjetske anti-doping agencije (WADA) nepoštovanjem pravila anti-doping kontrole sportista rizikuje da bude kažnjen isto kao i da je pao na doping-testu
79 pregleda 2 komentar(a)
ramos, Foto: Reuters
ramos, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2018. 12:10h

Serhio Ramos je prekršio anti-doping pravila u aprili ove godine, nakon meča sa Malagom, pokazuje dokument iz afere "Football Leaks", koji je danas objavio njemački magazin "Špigel".

Kapiten Reala je odbio da posluša doping kontrolora, već je prije uzimanja uzorka urina otišao na tuširanje, što je, tvrdi magazin, zabranjeno pravilima Španske anti-doping agencije.

"Sportista Serhio Ramos me pitao da li može da se tušira, prije uzimanja uzorka, jer ga saigrači čekaju u autobusu. Objasnio sam mu da je to suprotno pravilima, upozorio ga da to ne radi, ali se oglušio na to", naveo je u kontrolor u pismu, koje je u septembru dostavio šefu medicinske službe Reala.

Prema pravilima Svjetske anti-doping agencije (WADA) nepoštovanjem pravila anti-doping kontrole sportista rizikuje da bude kažnjen isto kao i da je pao na doping-testu.

"Špigel" je prije dva dana objavio da je Ramos bio pozitivan na doping-testu noć uoči finala Lige šampiona sa Juventusom u Kardifu 2017, te da je u aprilu ove godine prekršio pravila testiranja.

Ramos je juče demantovao optužbe, a i Uefa i Real su negirali da je bilo neregularnosti u oba slučaja njegovog testiranja.

Bonus video: