Runi: Kejn i Sterling su superzvijezde

"Kejn je najbolji strelac Premijer lige tri od četiri posljednje sezone, a Sterling je u posljednjih nekoliko godina fantastično"
142 pregleda 0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Sky
Vejn Runi, Foto: Sky
Ažurirano: 14.11.2018. 11:57h

Vejn Runi odigraće protiv SAD u četvrtak na Vembliju posljednji meč za selekciju Engleske.

Runi je bio član generacije koju su zvali "Zlatna bez zlata" aludirajući na to da nijesu dogurali dalje od četvrtfinala na nekom takmičenju. U toj generaciji bili su i Dejvid Bekam, Stiven Džerard, Frenk Lampard, Majkl Oven, Rio Ferdinand, Džon Teri...

Sada britanski mediji vrše razna poređenja te generacije sa ovom, koja je završila četvrta na Svjetskom prvenstvu, prvi put poslije 28 godina. Mnogi ističu da upravo u timu koji je igrao polufinale Mundijala u Rusiji nema superzvijezde. Sa tim se Runi ne slaže

"Mislim da to nije tačno. Engleska ima superzvijezde. To su Hari Kejn i Rahim Sterling. Kejn je najbolji strelac Premijer lige tri od četiri posljednje sezone, a Sterling je u posljednjih nekoliko godina fantastično. Mislim da nije fer to što se govori", rekao je Runi.

Naravno, dotakao se i njegove generacije.

"To što govorite da smo imali etablirane igrače jeste tačno. Zašto nijesmo uspjeli? Nemam ideju. Trudili smo se da budemo uspješni. Imali smo dobru 11-orku, ali nam je možda falila jača klupa. A i nijesmo imali sreće, pošto smo dva puta ispadali na penale.

Oba puta je to bilo protiv Portugalije, u četvrtfinalu Evropskog prvenstva 2004. i dvije godine kasnije na Svjetskom prvenstvu u istoj fazi.

Engleska će pored prijateljskog meča sa SAD igrati tri dana kasnije kod kuće meč posljednjeg kola Lige nacija protiv Hrvatske.

Bonus video: