Jadran na plus 10 protiv rumunske Korone Sportul

Novljani slavili rezultatom 15:5
0 komentar(a)
Đuro Radović VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
Đuro Radović VK Jadran Carine, Foto: Waterpolo.hu
Ažurirano: 28.09.2018. 18:05h

Očekivano, rutinski i bez ikakvih problema - vaterpolisti Jadran Carina su pobjedom otvorili drugi kvalifikacioni turnir za Ligu šampiona čiji su domaćin.

Novljani su na startu bili bolji od rumunske ekipe Korona Sportul (15:5), pa su napravili najbolju moguću uvertiru za dva ključna duela za plasman u plej-of, posljednju rundu kvalifikacija - sjutra od 19 časova protiv Vuljagmenija i Sinteza u nedjelju (12.45).

Crnogorski šampion je i prije meča bio veliki favorit protiv predstavnika Rumunije, a da neće biti problema bilo je jasno poslije osam minuta kada je vodio sa ubjedljivih 5:1.

Na poluvremenu okršaja na otvorenom bazenu na Škveru je bilo plus osam (9:1), pa je Jadran preostalih 16 minuta igre mogao samo da odrađuje posao i čuva energiju za dvije mnogo zahtjevnije utakmice koje ga očekuju.

Ozbiljan korak ka plej-ofu, u koji idu dvije najbolje ekipe iz grupe, napravio je Vuljagmeni, koji je u derbiju prvog kola rezultatom 10:8 savladao Sintez.

JADRAN CARINE - KORONA SPORTUL 15:5 (5:0, 4:1, 1:1, 5:3)

Herceg Novi - Bazen na Škveru. Gledalaca: 1.000. Sudije: Gomes (Španija), Ulig (Njemačka).

Jadran Carine: Kandić, Vučurović, Popadić 1, Obradović, Banićević, Averka 3, Mijušković 2, Gardašević 1, Radović 4, Spaić, Drašković 3, Petković 1, Đurović.

Korona Sportul: Moraru, Jerković 1, Đorđesku 2, Neamcu, Janc, Lucesku, Ivović, Vlasceanu, Kretu 1, Oanca, Stan 1, Balakirev, Slemov.

Bonus video: