Jadran protiv Jadrana - utakmica koja određuje sezonu

Crnogorski šampion juri pobjedu od tri ili više golova razlike, ako slavi sa plus dva o putniku u Ligu šampiona bi odlučivali peterci. Svaki drugi ishod odgovara gostima
95 pregleda 0 komentar(a)
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
VK Jadran Carine, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.10.2018. 10:00h

Večerašnja 32 minuta duela sa Jadranom iz Splita odrediće sezonu Jadran Carina, u to nema sumnje.

Novljani jure plasman u Ligu šampiona u kojoj bi ih u najgorem slučaju čekalo još 14 utakmica u grupi, što znači da bi kalendar ekipe Vladimira Gojkovića bio prilično zgusnut.

Ali, elita je sama po sebi veliki izazov, a Jadran je odavno stekao ime u evropskim okvirima. Tako bi trijumf nad imenjakom iz Dalmacije (19 časova) samo potvrdio sve ono dobro što tim Vladimira Gojkovića radi godinama unazad na međunarodnoj sceni.

Put do Lige šampiona, međutim, neće biti jednostavan, nakon što je Jadran u prvom meču koji je odigran u Zadru poražen rezultatom 11:9.

Minus je mogao da bude manji, moglo je realno da bude i gore (domaćin je imao i četiri gola prednosti), što samo govori u prilog prognozama da je ovaj dvoboj u plej-ofu sudar ekipa sličnih kvaliteta.

"Jadran je u prvom meču pokazao da je veoma dobra ekipa, a to smo znali i ranije. Prvu utakmicu smo odlično otvorili, ali je uslijedio pad u drugoj i trećoj četvrtini koji nije smio da nam se dogodi. Minus od dva gola nije mali, ali nije ni nedostižan. Najvažnije je da smo kompletni i vjerujem da možemo do Lige šampiona", rekao je Đuro Radović, trostruki strijelac u prvom susretu.

Crnogorski šampion juri pobjedu od tri ili više golova razlike, ako slavi sa plus dva o putniku u Ligu šampiona bi odlučivali peterci. Svaki drugi ishod odgovara gostima.

"Moramo da popravimo odbranu u odnosu na duel u Zadru. Primili smo dosta jeftinih golova, a nismo imali ni sreće u nekim momentima", dodao je Radović.

Splićani najavljuju veliku borbu.

"Znamo da neće biti lako u Igalu, ali spremni smo da se nadmećemo i izborimo toliko željeni plasman u Ligu šampiona", poručio je trener hrvatske ekipe Ivan Asić.

Bonus video: