Novski stonoteniseri u Superligi

0 komentar(a)
Stonoteniski klub Novi, Foto: Slavica Kosić
Stonoteniski klub Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 23.06.2018. 10:43h

Hercegnovski stonoteniski klub, Novi osvojio je prvo mjesto u Prvoj ligi Crne Gore bez ijednog poraza što im je obezbijedilo plasman u Superligu.

Taj rezultat su ostvarili Zoran Rešetar,Viktor Rogić, Lazar Janković i Hristijan Jovanov.

I u mlađim kategorijama stonoteniseri kluba Novi u prethodnoj sezoni su ostvarili dobre rezultate, pa su tako Jakša Krivokapć i Luka Karanović osvojili zlatnu i srebrnu medalju u takmičenju TOP 12 za najmlađe kadete, a ista odličja su njih dvojica dobili i na državnom prvenstvu za najmlađe kadete, gdje su i u dublu osvojene zlatna medalja – Jakša Krivokapić/Radoš Bataković i bronzana Luka Karanović/Vanja Vujošević.

Na državnom prvenstvu za mlađe kadete Jakša Krivokapić je osvojio drugo mjesto pojedinačno, a srebrnu medalju su Krivokapić i Karanović osvojili i u dublu u konkurenciji mlađih kadeta.

“Nastaviću da treniram što budem mogao jače, da igram što bolje “, kaže Jakša Krivokapić koji ima 10 godina a takmiči se u više starosnih konkurencija, čak i u kategoriji kadeta i pretedent je na mjesto u reprezentaciji za igrače do 15 godina.

“Ne samo da smo osvojili medalje, nego smo to uradili superiorno i ostavili utisak da smo daleko ispred drugih klubova i druge djece po kvalitetu igre i rada i to u odnosu na klubove koji postoje i po 60-70 godina“, kaže trener, poznati crnogorski stonoteniski stručnjak, Šaban Čekić.

“Ovakvi impresivni rezultati dovoljno govore o ozbiljnosti rada u našem klubu koji je zahvaljujući odlično postavljenoj organizacionoj strukturi i radu uspio da okupi vrhunski stručni tim i privuče veliki broj mladih, pa tako u samo dvije godine postojanaja STK Novi u svojim redovima okuplja čak 130 članova”, saopšteno je iz Stonoteniserskog kuba Novi.

“Ove godine je menadžment kluba mnogo uradio da se klub oformi i organizuje i da stane na noge, ali sada treba da stane grad iza ove priče i da se pridruže neki još malo jači sponzori jer je zaista riječ o vrlo kvalitetnoj djeci“, zaključio je Čekić.

Ističe da su im ambicije osvajanje prvog mjesta u Superligi, te plasman i ostvarivanje što boljeg rezultata u Evroligi.

Bonus video: