Vukčević: Podgorička odbojkaška publika se uželjela Evrope

"Najvažniji motiv što smo se prijavili za Evropu jeste taj što je jedan broj mladih igrača Budućnosti u nekom procesu koji traži nadgradnju, igranje zvaničnih evropskih utakmica, što će sigurno doprinijeti njihovom još većem razvoju", kaže direktor OK Budućnost Capital Plaza
141 pregleda 1 komentar(a)
Zoran Vukčević, Foto: Savo Prelević
Zoran Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.06.2018. 10:56h

Nakon šest godina, Odbojkaški klub Budućnost vraća se na evropsku scenu. Nekadašnji učesnik Lige šampiona iduće sezone nastupiće u Čelendž kupu…

"Najvažniji motiv što smo se prijavili za Evropu jeste taj što je jedan broj mladih igrača Budućnosti u nekom procesu koji traži nadgradnju, igranje zvaničnih evropskih utakmica, što će sigurno doprinijeti njihovom još većem razvoju. Drugo, mislim da su se podgorička odbojkaška publika i javnost uželjeli zvaničnih evropskih utakmica i to bi trebalo da bude novi input i navijačima, ljubiteljima odbojke da se ponovo vrate, iako ne znam u kom broju", kaže za “Vijesti” Zoran Vukčević, direktor Budućnosti Capital Plaze.

Dok se igrači odmaraju, uprava radi na rješavanju igračkog kadra za iduću sezonu. Ugovori su istekli tehničaru Borisu Vlahoviću i korektoru Goranu Boškoviću, i, kako kaže, Vukčević, oni vjerovatno ne ostaju.

Ugovor je istekao i primaču Ivanu Zviceru, koji traži inostrani angažman, ali će sa upravom “plavih” još jednom obaviti razgovor iduće sedmice o eventualnom nastavku saradnje.

"Mi bismo željeli da Zvicer produži ugovor. Ako ne, njegov odlazak u neku ozbiljniju odbojkašku sredinu bi bila i dobra reklama sa klub, a kasnije u korist za reprezentaciju. U svakom slučaju, okosnica tima ce biti kadetsko-juniorski sastav, koji je dominirao u takmičenjima mlađih kategorija, i tražimo pojačanja na poziciiji tehničara i primača, i to, svakako neće biti zvučna imena. Za ostale pozicije ćemo vidjeti.

Nema ništa od povratka bivšeg reprezentativca, nekadašnjeg primača “plavih” Aleksandra Milivojevića, koji ostaje u Rumuniji, ali mijenja klub, jer ide u Krajovu.

"Usred naših razgovora ispala mu je sasvim korektna ponuda za igrača njegovih godina (35) i on je to prihvatio. Šteta, jer bi nam sigurno pomogao jedan takav igrač koji bi povezao konce i sa njim bi ekipa imala drugu fizionomiju igre".

Ako je dominirala u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji, Budućnost je ponovo ostala bez trofeja u seniorskoj konkurenciji, u kojoj je oba puta, u prvenstvu i Kupu, bolje bilo Jedinstvo.

“Prošle sezone mogli smo bolje u finalu, možda ne rezultatski, jer je Jedinstvo iskusna ekipa, ali smo, definitivno, mogli da odigramo sa boljom energijom i više želje. Rano smo se predali u finalnoj seriji poslije druge utakmice u Podgorici, gdje smo se malo "koprcali", ali to je velika škola i nauk za tu djecu. Idemo dalje”, zaključio je direktor Budućnost, bivši dugogodišnji prvi trener podgoričkog tima.

Preporučujemo za Vas