Budućnost sjutra u Nikšiću: Sutjeska nišani i šampiona ABA lige

Budućnost Voli, poslije pet odigranih kola, ima maksimalan učinak i deset bodova
64 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Budućnost Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 02.05.2018. 15:20h

Prošla je polovina Superlige košarkaša, a nakon pet kola Budućnost Voli je, očekivano, na prvom mjestu, bez poraza. Ali, potpuno neočekivano, drugo mjesto trenutno zauzima Sutjeska, jedina ekipa od pet prvoplasiranih koja ove godine nije igrala regionalnu ligu (nije prošla kvalifikacije), ali koja je do druge pozicije došla iznenađujućom pobjedom u prošlom kolu, u Baru protiv Mornara, polufinaliste ABA lige, ali i trijumfom na Cetinju protiv Lovćena.

Pred jedinim klubom koji je pored Budućnosti osvajao trofej u nezavisnoj državi je novi derbi, i to najteži - u Nikšić sjutra stiže šampion ABA lige, Budućnost Voli, koja je u prvom kolu, u „Morači“, tek u finišu slomila otpor Sutjeske (76:68)...

"Očekujem da dvorana u Nikšiću bude ispunjena do posljednjeg mjesta. Vjerujem da će ljubitelji košarke doći da pozdrave šampiona ABA lige i da nama pruže podršku, jer smo je zaslužili prikazanim u dosadašnjem dijelu sezone. Vjerovao sam u momke koje vodim, oni su vjerovali u sebe, napravljena je pozitivna energija u timu i došli su rezultati. Na drugom smo mjestu, pobijedili smo Lovćen na Cetinju i Mornar u Baru. Na dobrom smo putu da izborimo plasman u ABA 2 ligu, ali još nismo stigli do cilja", rekao je za Sport klub Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Mornar je bio najubjedljiviji u prvom kolu, protiv Teoda (105:82), i u Tivat odlazi sa željom da pobjedom što prije zaboravi na “prazan hod” protiv Sutjeske. S druge strane, bodovi trebaju i Teodu, koji ima pobjedu iz pet kola, ali koji želi da izbori učešće u regionalnom takmičenju i iduće sezone.

Ulcinj će pred TV kamerama (na RTCG) pokušati protiv Lovćena da se domogne prve pobjede u ligi. Cetinjani su na svom terenu slavili 88:80...

Parovi 6. kola

Četvrtak

Sutjeska - Budućnost Voli (19)

Ulcinj - Lovćen (19, prenos na RTCG)

Teodo - Mornar (19.05)

Bonus video: