U Realu su povrede strogo čuvana tajna

Barselona, sa druge strane, redovno informiše javnost o zdravstvenom biltenu igrača
103 pregleda 0 komentar(a)
Real Madrid, Foto: Reuters
Real Madrid, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.12.2018. 11:45h

Real Madrid, prenosi "Marka", već dvije sedmice ne informiše javnost o stanju povrijeđenih igrača.

Madriđani danas u domaćem šampionatu igraju protiv Ueske, a poznato je da Santjago Solari na tom meču neće moći da račna na Marsela, Tonija Krosa, Serhija Rehuliona i Marijana.

Marselo i Kros nijesu bili u timu protiv Valensije u proteklom kolu Primere i Melilje u Kupu kralja, a iz Reala nije zvanično objavljeno zašto je to tako. Poznato je da se Marselo povrijedio protiv Rome u Ligi šampiona, ali klub to nije zvanično potvrdio. Brazilac je ove nedjelje trenirao sa ekipom, ali nije uvršten na spisak igrača pred današnji meč.

Slična situacije je i sa Krosom. Njemac se na terenu posljednji put pojavio 30. novembra, kad mu je koljeno bilo bandažirano. Nije igrao protiv Valensije, ali je izostalo objašnjenje zašto je odsutan. Igrač je iskoristio društvene mreže i objavio da je povrijeđen, da ima problema sa koljenom, ali da je uvjeren da će se brzo vratiti. I to je sve što se zna, jer u Madridu ćute.

I u slučaju Serhija Reguliona situacija je, manje-više, ista. Izostao je iz tima u meču sa Meliljom, a iz kluba nije obrazloženo zašto.

Posljednji na ovoj listi, Marijano, nije dovoljno spreman za današnji meč. On je juče trčakarao u Valdebebasu (Realov trening centar), odvojeno od ekipe.

"Marka" piše da je ovo korak dalje u prikrivanju medicinskih izvještaja Realovih fudbalera - pristup je rigorozniji nego za vrijeme Murinjovog mandata, kada je Portugalac želio da ima kod sebe ljekarske izvještaje.

Barselona, sa druge strane, redovno informiše javnost o zdravstvenom biltenu fudbalera.

U Madridu su povrede strogo čuvana tajna.

Bonus video: