Dileme nema - vrijeme je za Savića

Defanzivac madridskog Atletika se u godini na izmaku definitivno svrastao u evropsku top-kategoriju odbrambenih fudbalera
0 komentar(a)
Stefan Savić, Foto: Pablo Moreno/Marca
Stefan Savić, Foto: Pablo Moreno/Marca
Ažurirano: 20.12.2016. 15:51h

Fudbalski savez Crne Gore sjutra će proglasiti najbolje i najuspješnije pojedince u 2016. godini, a trebalo bi da se dogodi ogromno iznenađenje pa da titulu najboljeg crnogorskog igrača, po prvi put, ne ponese Stefan Savić.

Defanzivac madridskog Atletika se u godini na izmaku definitivno svrstao u evropsku top-kategoriju odbrambenih fudbalera. Postao je izuzetno važan član jednog od najboljih timova Španije i Evrope, a vrhunac karijere doživio je 29. maja, kada je igrao svih 120 minuta u finalnoj utakmici Lige šampiona protiv Reala.

Savić je tako ušao u istoriju kao prvi crnogorski fudbaler u novom milenijumu koji je igrao najveću klupsku utakmicu u godini, a samo ga je malo sreće (poraz na penale) dijelilo od trofeja Lige šampiona.

Uz sjajne partije u Atletiku, Savić se afirmisao i u vođu odbrane crnogorske reprezentacije i jedan je od najzaslužnijih što "sokoli" čekaju mart sa sedam bodova iz četiri utakmice i sa drugog mjesta u teškoj kvalifikacionoj grupi.

Dakle, dileme ne bi trebalo da bude - Savić će postati četvrti fudbaler u samostalnoj Crnoj Gori koji je biran za fudbalera godine. Ček šest puta to priznanje je dobio Mirko Vučinić, Stevan Jovetić dva puta, a Marko Baša jednom.

Najboljeg igrača svojim glasovima biraju prvoligaški treneri i kapiteni.

FSCG će istim sistemom glasanja izabrati i najuspješnijeg trenera i najboljeg fudbalera Telekom 1. CFL.

Trener Budućnosti Miodrag Vukotić i doskorašnji trener Mladosti Nikola Rakojević glavni su favoriti za najuspješnijeg trenera (Rakojević je osvojio titulu, Vukotićeva Budućnost igra najbolji fudbal u cijeloj godini i ubjedljivo je prva na polusezoni), dok bi priznanje za najboljeg fudbalera Telekom 1. CFL trebalo da pripadne nekom od iskusnijih igrača, bivših reprezentativaca.

Glavni kandidati su Radomir Đalović (Budućnost) i Mirko Raičević (Mladost).

FSCG će uručiti priznanja i najperspektivnijim fudbalerima, kao i najboljem igraču futsala.

Svečanost proglašenja održaće se u podgoričkom hotelu "Hilton" u 17 sati.

Bonus video: