Prestari su: Jedina ekipa na svijetu koja ne želi Mesija i Ronalda

Lajpcig je trenutno lider u Bundesligi, ne zna za poraz ove sezone posle 13 mečeva, a prosječna starost igrača je svega 23 godine
3 komentar(a)
Red Bul Lajpcig, Foto: Reuters
Red Bul Lajpcig, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.12.2016. 10:55h

Ralf Rangnik je kazao da se u njegovu ekipu ne bi uklopio tandem najboljih svjetskih fudbalera - jer su preskupi i prestari.

Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi su vjerovatno želja svakog menadžera i sportskog direktora na planeti, ali ne i onog koji upravlja hitom svjetskog fudbala Red Bul Lajpcigom.

Lajpcig je trenutno lider u Bundesligi, ne zna za poraz ove sezone posle 13 mečeva, a prosječna starost igrača je svega 23 godine.

Ralf Rangnik se smatra mastermajndom koji je zaslužan za uspon tima koji je osnovan 2009. i za sedam godina je četiri puta promovisan u bolju ligu, a osam igrača koji su počeli utakmicu protiv Šalkea prošlog vikenda (pobjeda od 2-1) su igrali u Cvajti prošle sezone.

Rangnik je došao u ekipu kada je bila u 4. ligi i bio je zadužen za dovođenje mladih talenata kao što su kapiten Dominik Kajzer, štotsko krilo Oliver Burki, vezista iz Gvineje Nabi Keita i brazilski defanzivac Bernardo, od kojih su posljednja dvojica stigla iz sestrinskog kluba iz Salcburga.

"Imamo najmađi i najneiskusniji tim lige. Ne znam da li je to revolucija, ali je neobično da tim koji je bio u četvrtoj diviziji prije tri i po godine, sada ima 33 boda posle 13 utakmica. Ovo niko nije očekivao", naveo je Ragnik.

RB Lajpcig nije popularna ekipa u Njemačkoj jer se posmatraju kao cinični marketinški proizvod Red Bula.

"Kada stigne novi klub, navijači rivalskih ekipa ih smatraju za protivnika i neprijatelja. Tako je bilo sa Hofenhajmom, nisu nas voljeli u Cvajti, a tek su nas zamrzjeli u Bundsligi", naveo je Rangnik.

"Ali onda igramo protiv Bajerna i svi nas podržavaju. Ima ljudi, ne samo u Lajpcigu, koji misle da smo zaslužili ovo. Oni neutralni će reći da smo zaslužili to što smo postigli sa ovako mladim igračima".

Bonus video: