Ranijeri: Počeo je da postiže golove na treninzima

"Mislim da ga naši protivnici odlično brane, ali će se vratiti prije ili kasnije. Razgovaram sa njim svakog dana, koncentrisan je na svoj posao, a to je da radi za tim. Golovi mogu da dođu ili ne, ali njegov posao je svakako važan“, rekao je Ranijeri.
0 komentar(a)
Džejmi Vardi, Foto: Twitter
Džejmi Vardi, Foto: Twitter
Ažurirano: 25.11.2016. 10:59h

Džejmi Vardi je prošle sezone sa 24 gola bio najzaslužniji u osvajanju titule Lestera, prve u klupskoj istoriji.

Početak ove sezone, međutim, je problematičan za Vardija, koji nije postigao nijedan gol na posljednjih 14 utakmica za 'Lisice'. Njegov golgeterski post traje od 10. septembra, a u ovo doba prošle godine, engleski fudbaler je na 11 mečeva zaredom bio strijelac...

Trener Lestera Klaudio Ranijeri, međutim, nije zabrinut...

"Počeo je da postiže golove na treninzima, što je dobra vijest jer nije bio toliko dobar prethodnih nedjelja. "Restartovao" se i vrlo blizu je toga da konačno postigne gol. Džejmi je uvijek normalan, isti je kao prošle sezone. Nije nervozan ili frustriran, uvijek ima isti stav na treningu. On je veoma važan igrač za nas i ako ne postiže golove, to utiče na nas, ali počeće", ističe Ranijeri.

Od početka sezone, Vardi je postigao samo tri gola, uključujući jedan u remiju Engleske i Španije (2:2) u prijateljskoj utakmici. U pobjedi nad Brižom u Ligi šampiona sa 2:1 u utorak, uspio je da zatrese mrežu, ali mu gol nije priznat.

"Mislim da ga naši protivnici odlično brane, ali će se vratiti prije ili kasnije. Razgovaram sa njim svakog dana, koncentrisan je na svoj posao, a to je da radi za tim. Golovi mogu da dođu ili ne, ali njegov posao je svakako važan“, dodao je Ranijeri.

Lester poslije 12 kola u Premijer ligi drži 14. mjesto na tabeli sa 12 bodova, 16 manje od vodećeg Čelsija, a u subotu dočekuje Midlsbro.

Bonus video: