Runi o pijanstvu: Sramna reakcija javnosti, mediji mi pišu čitulju

„Čini mi se da mediji žele da mi napišu čitulju, a to je nešto što im neću dozvoliti. Uvijek sam sa ponosom nosio dres reprezentacije, ponosan sam na sve što sam uradio u nacionalnom timu i poručujem – nisam još završio“, rekao je 31-godišnji fudbaler
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2016. 21:18h

Vejn Runi našao se na udaru engleske javnosti, nakon što je tabloid San objavio fotografije na kojima se engleski as u pijanom stanju zabavlja na jednoj svadbi, noć nakon meča sa Škotskom u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

„Izvinjavam se zbog neprikladnih fotografija, ali je reakcija javnosti prema meni bila – sramna“, rekao je Runi.

On je optužio medije da hoće da ga fudbalski „sahrane“.

„Čini mi se da mediji žele da mi napišu čitulju, a to je nešto što im neću dozvoliti. Uvijek sam sa ponosom nosio dres reprezentacije, ponosan sam na sve što sam uradio u nacionalnom timu i poručujem – nisam još završio“, rekao je 31-godišnji fudbaler.

Engleska fudbalska federacija (FA) pokrenula je istragu o incidentu, a sumnja se da je još nekoliko igrača bilio na istoj zabavi sa Runijem.

Tri dana kasnije Engleska je igrala prijateljski meč sa Španijom.

U Runijevu odbranu stale su njegove kolege i treneri engleskih klubova.

„To su normalne stvari, igrači su živi ljudi. I ja sam u određenim trenucima opuštanja pio alkohol“, rekao je Pep Gvardiola, trener Mančester sitija.

Bonus video: