Obemejang srušio šampiona, Lajpcig sam na vrhu

Derbi je golom nakon sjajne akcije riješio Gabonac Pjer-Emerik Obamejang
0 komentar(a)
Pjer-Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Pjer-Emerik Obamejang, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.11.2016. 20:06h

Gabonac Pjer-Emerik Obamejang srušio je aktuelnog šampiona Bajerna i oduzeo mu je lidersku poziciju. Gabonac je u 11. minutu nakon fantastične akcioje svojih saigrača i završnog dodavanja Marija Gecea savladao Manuela Nojera.

Borusija se potom znalački branila, i pokušavala da iz kontre osigura pobjedu, ali je samo Obamejang do kraja uspio da propusti šansu.

Sa druge strane, Bajern je pleo mrežu, ali bez velikih šansi, ako se izuzme bomba Ćabija Alonsa koja je uzdrmala prečku na isteku sata igre.

Tako je Borusija Dortmund uspjela da ne bude poražena na "Signal Iduna parku" i u 27. uzastopnoj utakmci, ali i omogućila je Lajpcigu, novajliji u Bundesligi da preuzme prvu poziciju sa 27 bodova, tri više od Bajerna.

Боруссия Д - Бавария 1:0. Обзор матча. Германия. Бундеслига 2016/17. 11 тур. от GOALTIME - ФУТБОЛЬНЫЕ ОБЗОРЫ на Rutube.

Popodnevne utakmice u 11. kolu Bundeslige donijele su velika iznenađenja. Borusija Menhengladbah je povela, pa stala i u nadoknadi izgubila pred svojim navijačima od Kelna.

Radovao se i Ingolštat u Darmštatu, a Majnc je napokon izišao iz krize u duelu sa Frajburgom, za jedinu pobjedu domaćih ekipa u šest odigranih susreta.

Bez golova je završen duel u Augsburgu, a Šalke je u finišu uspio da opravda ulogu favorita protiv Volfsburga, golom Gorecke.

Rezultati:

Volfsburg - Šalke 0:1 (Gorecka 82)

Darmštat - Ingolštat 0:1 (Hartman 68)

Majnc - Frajburg 4:2 (Bungert 15, Mali (penal) 20, 82, Onisivo 90+5 - Grifo 67, Petersen 85)

Augsburg - Herta 0:0

Borusija M. - Keln 1:2 (Štindl 32 - Modest 59, Rise 90+1).

Borusija D. - Bajern 1:0 (Obamejang 11)

Petak: Bajer - Lajpcig 2:3

Bonus video: