Pijani Runi svirao klavir u noćnom provodu, čeka ga kazna

Kapiten Vejn Runi jutros je uputio javno izvinjenje selektoru Garetu Sautgejtu i navijačima, nakon što je tabloid "San" emitovao ekskluzivne fotografije vidno pijanog fudbalera Mančester junajteda, ali i nekoliko ostalih reprezentativaca.
162 pregleda 4 komentar(a)
Runi, Foto: The Sun
Runi, Foto: The Sun
Ažurirano: 17.11.2016. 13:23h

Fudbalska asocijacija Engleske najavila je kazne za nekoliko engleskih igrača koji su uhvaćeni u noćnom provodu tokom reprezentativnih obaveza.

Kapiten Vejn Runi uputio je javno izvinjenje selektoru Garetu Sautgejtu i navijačima, nakon što je tabloid "San" emitovao ekskluzivne fotografije vidno pijanog napadača Mančester junajteda, ali i nekoliko ostalih fudbalera, obučenih u opremi reprezentacije.

Terevenka se dogodila na jednom vjenčanju u hotelu "Gruv" u Londonu, u kojem je odsjela reprezentacija Engleke, i to nekoliko sati nakon što je Gordi Albion savladao Škotsku sa 3:0 u britanskom derbiju u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Samo tri dana kasnije, Englezi su remizirali sa Španijom (2:2) na "Vembliju" u prijateljskom meču.

Sudeći po ekskluzivnim fotografijama koje je objavio "San", Runi je bio najveseliji na zabavi. U jednom momentu sjeo je za kvalir u foajeu hotela, ispred restorana u kojem je upriličeno vjenčanje. Počeo je da svira, na oduševljenje nekoliko ostalih fudbalera, prije svih Fila Džagjelke, defanzivca Evertona.

"Vejn je za klavirom izgledao super zabavno, ali mislim da Elton Džon može mirno da spava", kazao je izvor "Sana" sa vjenčanja.

"Samo je nasumice lupao po tastaturi, ali se činilo da fudbaleri i osobolje i u tome uživaju".

Dok je udarao po dirkama, Runi je na klaviru stavio čašu crnog vina, koje je konzumirao te večeri.

"Naravno da je Vejnu žao zbog fotografija koje su objavljene u novinama. Iako je to bila slobodna noć za fudbalere i stručni štab reprezentacije, Runi u potpunosti priznaje da su slike neprimjerene za nekoga ko je u njegovoj pozicji", kaže se u saopštenju koje su zajedno potpisali Runi i Fudbalska asocijacija Engleske.

Kazne FA Engleske vjerovatno će biti samo formalne, ali "Dejli miror" piše da bi pijana noć mogla da košta Runija mjesta u zapisniku za derbi predstojećeg kola Premijer lige između Mančester junajteda i Arsenala, koji se igra u subotu.

Žoze Murinjo, trener "đavola", navodno je bijesan zbog fotografija koje je objavio najtiražniji engleski list i spreman je da precrta Runija sa spiska igrača na koje računa za predstojeću utakmicu.

Je li to istina ili ne znaće se već sjutra, tek trener Liverpula Jirgen Klop kaže da ne vidi ništa sporno na fotografijama.

"Žao mi je igrača. Svi mi živimo na sunčanoj strani života, a onda se na kraju svi iznenade kada vide da se iza odrasle osobe krije lice djeteta, Ovo je generacija sa najviše profesionalnih fudbalera koje smo ikada imali - ne samo u Engleskoj. Mnoge fudbalske legende kojima su se svi divili kasnije su priznale da su pili kao đavoli, da su pušili kao ludi, a i dalje su bili dobri fudbaleri. Ne znam gdje je Runi bio te večeri, ali sam siguran da nije bilo ništa ozbiljno", kazao je Klop.

Runi ima 32 godine i apsolutni rekorder je po broju golova postignutih za reprezentaciju Engleske (53), a drugi je na listi po broju nastupa u dresu nacionalnog tima (119 mečeva), iza Pitera Šiltona koji je 125 puta branio za Gordi Albion.

Bonus video: