Grad anđela zove englesku ikonu

Runijev ugovor sa Junajtedom ističe 2019. godine
0 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.11.2016. 15:23h

Vlasnik američkog fudbalskog kluba Los Anđeles Tom Pen rekao je danas da 2018. godine namjerava da dovede kapitena Mančester junajteda i reprezentacije Engleske Vejna Runija.

Prethodnih nedelja mediji su spekulisali da će Runi napustiti Old Traford pošto je izgubio mjesto u timu kod Žozea Morinja.

Runijev ugovor sa Junajtedom ističe 2019. godine.

Kapiten Engleske je ovog ljeta odbio ponudu Pekinga da pređe u kinesku Super ligu.

Los Anđeles će za dvije godine debitovati u MLS ligi i uprkos Runijevoj namjeri da ostane u Junajtedu, Pen je rekao da je 31-godišnji napadač prva želja uprave kluba.

"Vejn Runi je primjer kakvog igrača želimo da dovedemo. On je jedno od 10 imena koje tražimo, ali trenutno smo daleko od dovođenja bilo koga. Do prve utakmice u MLS ligi imamo još 18 mjeseci i vidjećemo da li su fudbaleri Runijevog statusa i reputacije zainteresovani. Želimo da budemo ravnopravni sa konkurencijom, pa je važno da privučemo igrače koji su svetski poznati", rekao je Pen, prenio je Skaj Sports. Runi neće večeras igrati za Englesku u prijateljskoj utakmici protiv Španije zbog lakše povrede koljena.

Njega će pregledati ljekari Junajteda prije nego što donesu odluku da li će u nedjelju moći da igra protiv Arsenala na Old Trafordu.

Bonus video: