Ni struje ni vode ni para, a uprava se ne pojavljuje

"Pitamo se šta je sa 40.000 eura koji su skupljeni zahvaljujući donatorskoj večeri kako bi se pomoglo Jedinstvu, jer smo od tih para dobili smo jednu platu. I pored svega svakodnevno ispunjavamo obaveze", navode igrači Jedinstva u saopštenju
64 pregleda 3 komentar(a)
Jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Jedinstvo, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2016. 17:22h

Fudbaleri Jedinstva, koji nakon 12 odigranih kola u Telekom 1. CFL zauzimaju posljednje mjesto na tabeli, obratili su se javnosti putem saopštenja, u kojem, kako ističu, ukazuju na "stvarno stanje stvari u bjelopoljskom klubu".

"Zbog izuzetno teške situacije u kojoj se nalazimo, želimo da javnosti prenesemo stvarno stanje u Jedinstvu. Nemamo ni minimalne uslove za normalan rad, a to potvrđuje činjenica da treniramo na terenu Vunarskog, koji ne liči na ništa ili putujemo za Mojkovac, a onda u povratku nemamo gdje da se tuširamo, jer na stadionu nema struje, ni tople vode. Smatramo da ne moramo da pominjemo da ni na jednom treningu još nijesmo imali doktora ili fizioterapeuta, koji je, inače, protiv Rudara došao bukvalno pred početak, tako da igrači sa lakšim povredama nijesu mogli da se zagriju".

"Mnogi su nas optuživali za štrajk, iako smo imali debele razloge da štrajkujemo, ali smo nakon štrajka na pet mečeva primili samo jedan gol. Ali, ni sportski direktor Sava Kovačević, ni predsjednik kluba Džemal Ljušković se ne pojavljuju, već preko svog novinara pokušavaju da nas ocrne po novinama. Ali, svaki put smo nagrađeni aplauzom navijača, jer oni prepoznaju da je problem u upravi, a ne u nama. To najbolje potvrđuje podatak, da kada smo bili kod predsjednika Opštine, on nam je tada saopštio da je novac za jednu platu uplaćen, ali su Ljušković i Kovačević namjerno odugovlačili, jer im je u interesu da vlada rasulo. Njihova želja da zbog toga ode i trener, sa kojim smo uspjeli da napravimo ove uspjehe. Ove nedjelje samo smo tražili da nam se neko obrati, ali Kovačevića i Ljuškovića ne gledamo, a jedini koji nam daje moralnu podršku je tehnički direktor Adi Adžajlić", navode fudbaleri Jedinstva.

"A, upravo su Ljušković i Kovačević obećavali igračima finansijke detalje ugovora, od čega do sada nijesmo dobili ni 20%, jer smo od četiri plate dobili samo jednu, dok rate i premije, niko i ne pominje. Pitamo se šta je sa 40.000 eura koji su skupljeni zahvaljujući donatorskoj večeri kako bi se pomoglo Jedinstvu, jer smo od tih para dobili smo jednu platu. I pored svega svakodnevno ispunjavamo obaveze, a u subotu, kada gostujemo Dečiću, klub nije u mogućnosti da nam obezbijedi ni ručak. Zbog svega navedenog jasno je da igrači ne da nijesu krivi, već su jedina svijetla tačka kluba, a zbog navijača, koji nas uvijek nagrade aplauzom do kraja ćemo se boriti dostojanstveno".

Bonus video: