Danci pod imperativom pred Crnu Goru: Moramo da pobijedimo

Nemamo vremena za kukanje nakon Poslje, moramo da budemo spremni za Crnu Goru", kazao je selektor Age Hareide.
8 komentar(a)
Eriksen, Foto: Reuters
Eriksen, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2016. 18:41h

Danci nemaju dilemu pred meč sa Crnom Gorom. Kažu da nemaju ni izbora - moraju da pobijede, ako žele da ostanu u aktivnoj trci za plasman na Svjetsko prvenstvo.

"Moramo da pobijedimo Crnu Goru, i ne samo Crnu Goru - moramo da dobijemo sve mečeve kod kuće. U tako kratkom takmičenju kao što su kvalifikacije, sa samo deset utakmica, vrlo je važno da upisujete pobjede, naročito kod kuće. Zato, vrijeme je za trijumf", kazao je selektor Danske, Norvežanin Age Hareide, danas na pres-konferenciji u Kopenhagenu.

Poraz od Poljske (3:2) stavio je Dance pod dodatni pritisak, jer ne žele da propuste drugo vezano veliko takmičenje, nakon što ih nije bilo na Euru u Francuskoj proteklog ljeta.

"Nemamo vremena za kukanje nakon Poslje, moramo da budemo spremni za Crnu Goru", dodao je Hareige.

Danski mediji pišu da će se meč protiv Crne Gore skoro sigurno početi Viktor Fišer, ofanzivni vezista Midlsbroa, koji je protiv Poljske ušao u drugom poluvremenu.

"Vrlo je važno da pobijedimo, u suprotnom doveli bismo sebe u poziciju u kakvoj smo bili u nekim ranijim ciklusima. Bio bi to dodatni pritisak, koji želimo da izbjegnemo", kazao je Fišer.

Očekuje se da počne i Jusuf Poulsen, napadač Lajpciga, strijelac u drugom poluvremenu u Varšavi, kada je smanjio na 3:2.

"Nismo igrali loše protiv Posljke, iako smo izgubili 3:2. Izgubili smo samo jednu bitku, ali kvalifikacije se nastavljaju, zato ne treba da gubimo vjeru", istakao je Fišer.

Dan prije utakmice prodato je 19.100 ulaznica. Kapacitet stadiona "Parken" iznosi 38 hiljada i Danci očekuju da će biti ispunjen.

Utakmica se igra sjutra u 20.45.

Danska ima tri boda nakon prva dva kola (pobjeda kući nad Jermenijom, poraz u Poljskoj), a Crna Gora četiri (remi u Rumuniji, pobjeda nad Kazahstanom).

Bonus video: