„Izgledao je kao djed koji gleda unuke kako se igraju u dvorištu”

„Runi voli za sebe da kaže da je borac, ali u tom slučaju neko bi trebalo da mu baci peškir u ring. Bolno ga je gledati”, piše „Dejli mejl”
1 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Reuters
Vejn Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.10.2016. 10:49h

„Je li vrijeme da se Vejn Runi oprosti”, pita se čak i BBC nakon kapitenove predstave protiv Malte u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Dio navijača smatra da Runi uopšte nije ni trebalo da zaigra protiv Malte, ali je legenda Junajteda jedan od najdražih igrača privremenom selektoru Garetu Sautgejtu, koji ga je smjestio u vezni red.

„Ovo nije dobro... Riječ je o igraču koji je toliko toga dao engleskom fudbalu, a posljednjih 10 dana se priča samo o njemu. Pritisak je veliki, nije zaslužio kritike”, brani Sautgejt 30-godišnjeg Runija.

Protiv Malte je bio drugi igrač po broju dodavanja na terenu, najbolji u oduzetim loptama, ali i igrač s najviše grešaka i jedan od rijetkih koji je utakmicu završio bez dodira s loptom u malteškom kaznenom prostoru.

Runi želi da se oprosti od reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali ga navijači i mediji tjeraju u penziju već na početku kvalifikacija.

Fanovi su zvižducima pokazali što misle o njegovoj igri, a mediji su, očekivano, bili brutalni.

„Runi voli za sebe da kaže da je borac, ali u tom slučaju neko bi trebalo da mu baci peškir u ring. Bolno ga je gledati”, piše „Dejli mejl”.

„Izgledao je kao djed koji gleda unuke kako se igraju u dvorištu. Bio je spor. Bio je neodlučan”.

Nakon što ga je Žoze Murinjo u Junajtedu poslao na klupu, britanski mediji uvjereni su da će isto uskoro učiniti i Sautgejd.

Pišu da mu je Džordan Henderson pokazao kako se igra u veznom redu, a već protiv Slovenije drugog igrača po broju nastupa za Englesku mogao bi da zamijeni Erik Dajer.

Bonus video: