Pike objavio da odlazi nakon Mundijala

Defanzivac Barselone se našao na stubu srama medija iz Madrida jer se mislilo da je na utakmici sa Albanijom odrezao dio rukava na kojem se vide boje španske zastave
55 pregleda 0 komentar(a)
Đerard Pike i David Silva, Foto: Beta/AP
Đerard Pike i David Silva, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.10.2016. 09:16h

Drama u Španiji, sa Đerardom Pikeom u glavnoj ulozi.

Defanzivac Barselone se našao na stubu srama medija iz Madrida jer se mislilo da je na utakmici sa Albanijom odrezao dio rukava na kojem se vide boje španske zastave.

Nepravedno je optužen, jer jeste odrezao dres sa dugim rukavima, ali na njemu, za razliku od onog sa kratkim, nema španske zastave.

To je potvrdila i "Marka", koja se izvinila čitaocima i kao dokaz priložila rukave koje je Pike odrezao.

Ali, tu nije bio kraj, jer je 29-godišnji štoper poslije pobjede u Skadru (2:0) objavio da će napustiti “crvenu furiju” nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Pike nikada nije krio da je pristalica nezavisnosti Katalonije. Likovanje nad neuspjesima Reala i isticanje ponosa što je Katalonac, učinilo ga je prilično omraženim kod španskih centralista i hegemonista, prije svih Madriđana.

Kolike su razmjere mržnje prema njemu, govori i to što je u novembru prošle godine prijateljska utakmica Španije i Engleske, koja je trebalo da se odigra na “Santjago Bernabeuu” prebačena u Alikante, zbog straha da će vrijeđanje Pikea zasjeniti meč.

Nekadašnji igrač Mančester junajteda je odigrao 86 utakmica za reprezentaciju zemlje koju ne voli i osvojio Mundijal 2010. i Evropsko prvenstvo 2012.

Bonus video: