Oproštaj sa stilom: „Sokolići“ nadigrali Belgiju za kraj ciklusa

U ponajboljem izdanju ove generacije, crnogorska mlada reprezentacija pobijedila je u Nikšiću Belgiju 3:0 u svom posljednjem meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. Deset utakmica, po četiri pobjede i remija, i dva poraza od Češke – učinak je „sokolića“ u kvalifikacijama, uz utisak da su ovog puta mogli da načine i korak dalje i domognu se makar baraža.
7 komentar(a)
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Mlada fudbalska reprezentacija, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 07.10.2016. 19:07h

Da su ovako igrali ranije...

U ponajboljem izdanju ove generacije, crnogorska mlada reprezentacija pobijedila je u Nikšiću Belgiju 3:0 u svom posljednjem meču u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017.

Time je i skrojila izgled vrha tabele grupe 1 – Češka je trijumfom nad Moldavcima (4:1) skočila na kotu 23, potvrdila prvo mjesto i odlazak na šampionat, dok su Belgijanci ostali drugi sa pet bodova i utakmicom manje od lidera. Čeka ih, gotovo izvjesno, učešće u baražu.

Šteta što utakmica nije imala rezultatski značaj za „sokoliće“, koji su ranije ostali „zacimentirani“ za treću poziciju, prije svega zbog kikseva u duelima sa Maltom, Moldavijom, Letonijom...

"Ono što je prošlo ne možemo, nažalost, da vratimo" - kazao je nakon meča selektor Mojaš Radonjić.

"Nisu nam dali da igramo protiv Čeha... Takvo suđenje je bilo neprimjereno" - prisjetio se poraza od Češke u Podgorici 1. septembra.

Hladnoća i klizav teren na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću kao da su inspirisali Radonjićeve izabranike, koji su drugi put u pola godine nadigrali favorizovanog rivala – krajem marta u Heverleu bilo je 2:1.

Bez rezultatskog pritiska, opušteni „sokolići“ su letjeli u prvom dijelu meča, kaznivši u kontrama sve slabosti gostiju.

Bivši igrač Sutjeske Vladimir Jovović se u rodnom gradu radovao pogotku u 17. minutu, nakon preciznog udarca lijevom nogom.

Nadovezao se onaj koji najbolje poznaje Belgijance, napadač Beverena Aleksandar Boljević, dokazavši se hitrinom i snalažljivošću u kontranapadima u 26. i 37. minutu.

To je demoralisalo goste, koji su do kraja imali mlaku terensku inicijativu, ali nisu uspjeli da zatresu mrežu sigurnog golmana Marka Kordića...

"Dokazali smo da kada imamo disciplinu i sve mogućnosti da igramo, a večeras smo ih imali, možemo mnogo. Većina ovih fudbalera su kandidati za A reprezentaciju pod uslovom da nastupaju u svojim klubovima" - poručio je Radonjić.

Deset utakmica, po četiri pobjede i remija, i dva poraza od Češke – učinak je „sokolića“ u kvalifikacijama, uz utisak da su ovog puta mogli da načine i korak dalje i domognu se makar baraža.

Bonus video: