Gvardiola: Krojf je, bez sumnje, najbolji trener

0 komentar(a)
Johan Krojf, Foto: Reuters
Johan Krojf, Foto: Reuters
Ažurirano: 07.10.2016. 18:19h

Trofejni trener Mančester sitija, Pep Gvardiola, nedvosmisleno je za britanski Gardijan, kazao da je po njemu Johan Krojf bio najbolji trener.

"Krojf je bio jedinstven, apsolutno jedinstven!. Da nije bilo njegove uloge i znanja, ja danas ne bi bio pred vama. Sasvim sam svjestan činjenice da nije bilo njega, ja ne bi bio trener Mančester sitija, a prije toga Bajerna I Barselone", kazao je Pep i objasnio:

"Do dolaska u Barselonu klub je bio neprepoznatljiv, bez fudbalske religije. Klubu je trebalo nešto novo i to je donio Krojf, čije ideje i sada preovlađuju i to ne samo u tom klubu. A sve to je uradio sam, ugrađujući kamen po kamen. Zato je jedinstven. Ja ne bih mogao da uradim što je on. A sada neki ljudi kažu - o Gvardiola, kako je to dobar trener. Zaboravite na to, Krojf jer bio najbolji i to bez ikakve sumnje. Ko još može da pokrene nešto novo i to na način da ga potom slijedi cijeli svijet. Pronalazački"!

Johan Krojf je umro u martu ove godine od raka.

"Kada sam preuzeo Barselonu već u prvoj godine smo osvojili sve. Trudio sam se da što češće razgovaram sa Krojfom, nekada samo zbog toga što sam želio da zna koliko ga puno uvažavam. Naravno, pričali smo o fudbalu, mada je meni najbitnije bilo da osjeti moju bezrezervnu privrženost, uvažavanje i zahvalnost" zaključio je Gvardiola.

Bonus video: