Simeone: Savić i Godin su giganti

"Savić i Godin su giganti. Imam četvoricu najboljih centralnih defanzivaca na svijetu. Lukas je odličan, a šteta što je Himenes povrijeđen, jer je recimo protiv PSV - odigrao veliki meč".
4 komentar(a)
Savić, Foto: Beta-AP
Savić, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 29.09.2016. 17:09h

"Ekipa koja teroriše Evropu", napisala je madridska "Marka" nakon još jedne pobjede Atletika nad evropskim velikanom - minhenskim Bajernom.

Dva najveća favorita za osvajanje Lige šampiona prošle sezone - Barselona i Bajern - završili su pod točkovima Simeoneove kompozicije, koja je i novu sezonu započela čudima, i to u duelima sa istim ekipama.

Prije sedam dana remi sa Barselonom na "Nou Kampu" u Primeri, sinoć - pobjeda nad Bajernom kod kuće u Ligi šampiona.

U još jednoj sjajnoj utakmici, izabranici Dijega Simeonea nadigrali su i savladali su velikog protivnika, koji je doživio prvi poraz pod vođstvom Karla Anćelotija.

I nakon još jedne herojske borbe i velike pobjede, jasno je da "kolćonerosi" i ove sezone spadaju u najuži krug kandidata za titulu.

Atletiko nema zvijezde kao Real I Barselona, pa i Bajern, Juventus ili Mančester siti, ali može da igra sa svima i svakog da pobijedi. U to se i sinoć uvjerila fudbalska Evrope, nakon što su Madriđani u svom stilu - jedinstvenom i prepoznatljivom - zaustavili Bavarce na Kalderonu, golom Karaska...

"Kada je trebalo da patimo, mi smo patili, kada je trebalo da se borimo, borili smo se. I to smo radili svih 90 minuta, protiv tima koji je među tri najbolja na svijetu. Pobijedili smo, a mislim da smo odigrali jednu od najboljih utakmica od kada sam ja trener", kazao je Simeone.

Kada trener Atletika kaže da je to jedna od najboljih utakmica, onda je sigurno maksimalno zadovoljan, jer su pod njegovim vođstvom "kolćonerosi" odigrali mnogo sličnih.

I svi znaju kako Atletiko igra, šta želi da postigne na terenu, a rijetko kada se pronađe rješenje...

"Odigrali smo još jednu impresivnu taktičku utakmicu. Grizman i Tores odradili su veliki posao u presingu na Alonsa i Vidala, zatvorili smo njihov protok lopte. Nijednu grešku u postavljanju nismo napravili".

A posebne riječi Ćolo je imao za njegove defanzivce, našeg Savića i Urugvajca Godina.

"Savić i Godin su giganti. Imam četvoricu najboljih centralnih defanzivaca na svijetu. Lukas je odličan, a šteta što je Himenes povrijeđen, jer je recimo protiv PSV - odigrao veliki meč".

A kako su Savić i Godin odigrali u srcu odbrane govori i brojka da je Robert Levandovski za 90 minuta imao samo četiri uspješna dodavanja i jednu šansu.

Još jedan podatak koji otkriva mnogo - igrači Atletika pretrčali su 8 i po kilometara više od fudbalera Bajerna.

Bonus video: