Mladi bez golova u Letoniji: Nema više ni teorije

Iako su imali veliku inicijativu, a u nastavku izvršili totalni pritisak, "mladi sokoli" za 90 minuta nisu uspjeli da stvore čistu šansu za gol. Najbliži je bio Boljević u 82. minutu
2 komentar(a)
Mlada reprezentacija, Foto: FSCG
Mlada reprezentacija, Foto: FSCG
Ažurirano: 06.09.2016. 15:55h

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore igrala je neriješeno 0:0 sa Letonijom u Jilgavi, a nakon pobjede Belgije nad Češkom, ostala i bez teoretske šanse da se plasira u baraž za Evropsko prvenstvo.

Izabranici Mojaša Radonjića nisu ni bili izraziti favoriti u duelu sa timom protiv kojeg su pod Goricom izvukli bod tek sa dva igrača više (3:3), ali su i pored toga igrali puno bolje od domaćina, naročito u drugom poluvremenu, kada su napravili opsadu gola.

Nisu, međutim, iz čak 17 udaraca na gol, od čega šest u okvir, uspjeli da pogode mrežu, iako se u timu nenajavljeno našao Luka Đorđević, koji je u Letoniju stigao direktno iz Kluža, gdje je nedavno putovao sa A reprezentacijom.

Bez obzira na inicijativu i veliki broj udaraca, "mladi sokoli" za 90 minuta nisu uspjeli da stvore izrazitu šansu za gol, neku iz ranga stoprocentnih. Najbliži pogotku bio je Aleksandar Boljević, koji je u 82. minutu pucao preko gola na dodavanje Đorđevića.

Gro napada našeg tima dolazilo je sa desne strane, gdje su se dopunjavali Vušurović i Raspopović, igrači Budućnosti, ali je bedem domaćina odolio, čak i u nastavku, kada se činilo da iz bezbroj akcija jedna lopta mora da završi u mreži.

Letonci, koji su tri dana ranije izgubili kod kuće od Moldavije sa 2:0, prijetili su iz kontranapada, a najveću šansu propustili su u 43. minutu, kada je Marko Kordić odbranio šut Gutkovskisa.

Naredni i posljednji meč u kvalifikacijama Crna Gora igra 7. oktobra u Nikšiću protiv Belgije. U grupi 1 je sada sve izvjesnije – Češkoj (20 bodova) je dovoljan i remi sa Moldavijom za ovjeru prve pozicije i direktan plasman na Euro, a Belgija (18) će u Nikšiću juriti pobjedu za mjesto među četiri najbolja drugoplasirana i plasman u baraž. Crna Gora (13) će završiiti takmičenje na trećoj poziciji, ispred Moldavije, Letonije i Malte.

Letonija - Crna Gora 0:0

Jilgava - Olimpijski centar Zemgales. Gledalaca: 1,000. Sudija: Sergej Tinkevič (Bjelorusija). Žuti kartoni: Kirjins (Letonija), Adžović, Raspopović (Crna Gora).

Letonija: Zomers, Sorokins, Kojesovs, Černomordijs, Dobrecovs (54. Svarups, 83. Flaskis), Kazačok, Tidenbergs (72. Stugils), Gutkovskis, Jurkovskis, Kirijins, Litvinskis.

Crna Gora: Kordić, Raspopović (88. Janketić), Kopitović, Lagator, Vukčević, Hočko, Adžović, Vušurović, Janković (70. Kosović), Boljević, Đorđević.

Bonus video: