Čelsi siguran, Rašford srušio "tigrove" u 93.

0 komentar(a)
Čelsi, Foto: Reuters
Čelsi, Foto: Reuters
Ažurirano: 27.08.2016. 18:39h

Četiri dana prije kraja prelaznog roka Antonio Konte vapi za pojačanjima, ali njegov Čelsi gazi i u ovom sastavu - "plavci" su nadigrali Barnli na "Stamford bridžu" (3:0) i ostali na vrhu tabele.

Gosti su u prvom poluvremenu imali posjed lopte samo 14 odsto, što dovoljno govori o dominaciji Čelsija. Pucalo je sa svih strana, a dvije lopte su završile u mreži Barnlija - Azar se u 9. minutu prošetao kroz protivničku odbranu i gađao precizno sa 20 metara, dok je sjajan šut Vilijana sa desne strane u finišu prvog dijela završio u suprotnom uglu gola Hatona.

U nastavku se igralo u nešto sporijem ritmu, Dijego Kosta je propustio nekoliko šansi, a ispravio ga je rezervista Mozes minut prije kraja - 3:0 za Čelsi.

Челси - Бернли 3-0 (27 августа 2016 г, Чемпионат Англии) от Независимый спорт на Rutube.

"Dobar meč je iza nas, stvorili smo mnogo šansi, dali tri gola, a i sačuvali mrežu. To što nismo primili gol je veoma bitno, jer smo to uradili prvi put nakon 13 utakmica na svom terenu. Odlično smo otvorili sezonu, ali moramo da znamo da je pred nama još mnogo posla", rekao je Konte.

Po planu ide i Mančester junajtedu, iako je tek u 3. kolu morao da se istinski pomuči za tri boda u Halu - pobjeda je, ipak, stigla, i to u 93. minutu golom Markusa Rašforda.

"Crveni đavoli" su stvorili mnogo prilika protiv fanatično borbenih "tigrova", a trijumf mu je donijela bravura Vejna Runija, koji je asistirao Rašfordu tako što ga je spojio s golom u petercu.

Prve pobjede u novoj sezoni ostvarili su Arsenal i šampion Lester.

"Tobdžije" su se razigrale na gostovanju Votfordu i sve završile do poluvremena, kada je na semaforu pisalo 0:3.

Уотфорд - Арсенал 1-3 (27 августа 2016 г, Чемпионат Англии) от Независимый спорт на Rutube.

Aleksis Sančes je imao potpis kod sva tri gola - Čilenac je prvo izborio penal koji je realizovao Kasorla, potom sam pogodio mrežu, a onda asistirao Mesutu Ozilu. Domaći su u nastavku samo ublažili poraz.

"Vidjelo se da nam u drugom poluvremenu fali svježine, jer su se neki igrači tek priključili timu. Bićemo bolji, doveli smo Škodrana Mustafija i Lukasa Peresa i očekujem da se brzo uklope i pomognu nam", poručio je Arsen Venger.

Fantastičan bijeg i moćan udarac od stative u mrežu Džejmija Vardija podsjetili su na prošlogodišnje dane Lestera - "lisice" su mogle da deklasiraju Stouk (Marez promašio penal za 3:0), potom se malo kockale, jer je Svonsi smanjio na 2:1 deset minuta prije kraja, ali je Ranijerijev tim po jakoj kiši ipak priveo meč kraju za prvi trijumf u novoj sezoni.

"Bili smo razočarani nakon poraza i remija u prva dva kola. Morali smo da pobijedimo", kazao je Vardi.

Лестер Сити - Суонси Сити 2-1 (27 августа 2016 г, Чемпионат Англии) от Независимый спорт на Rutube.

A Totenhem i Liverpul su remizirali na "Vajt Hart lejnu" (1:1).

"Redsi" su poveli dva minuta prije kraja prvog poluvremena golom Milnera iz penala koji je skrivio Lamela faulom nad Firminom.

Cijelih sat Liverpul je bio opasniji tim od domaćina, pa je izgledalo da će nakon Arsenala (čuvenih 4:3) četa Jirgena Klopa skinuti skalp još jednom londonskom velikanu u gostima.

Sparsi su, međutim, napravili pritisak u posljednjih pola sata. Iako to još nije onaj Totenhem koji se borio za titulu prošle sezone izjednačenje je stiglo zasluženo - lijevi bek Rouz je nakon prodora i centaršuta Lamele primio loptu na grudi i pronašao put do mreže.

Тоттенхэм Хотспур - Ливерпуль 1-1 27.08.2016 от BetArena.ru на Rutube.

Na kraju, pravedan remi timova za koje se očekuje da iz drugog plana napadnu sam vrh tabele - Totenhem nakon tri kola ima pet, a Liverpul četiri boda.

Rezultati

Čelsi - Barnli 3:0

Azar 9, Vilijan 41, Mozes 89.

Everton - Stouk 1:0

Given (autogol) 51.

Lester - Svonsi 2:1

Vardi 32, Morgan 52 - Fer 80.

Kristal Palas - Bornmut 1:1

Dan 90+3 - King 11.

Votford - Arsenal 1:3

Pereira 57 - Kasorla 9, Sančes 40, Ozil 45+1.

Sautempton - Sanderlend 1:1

Rodriges 85 - Defo (penal) 80.

Totenhem - Liverpul 1:1

Rouz 72 - Milner (penal) 43.

Hal - Mančester junajted 0:1

Rašford 90+3.

Nedjelja

VBA - Midlzbro 14.30

Mančester siti - Vest Hem 17.00

Bonus video: