Radonjić pozvao 19 igrača za Češku i Letoniju

4 komentar(a)
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Mojaš Radonjić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2016. 15:25h

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Mojaš Radonjić objavio je spisak za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo protiv Češke i Letonije koji se igraju 1. septembra u Podgorici i 6. u Jelgavi.

Radonjić je za presudne duele u borbi za plasman na EP pozvao 19 igrača, a prvi meč je protiv Čeha s kojim je naš tim u oktobru prošle godine igrao neriješeno (3:3).

Mlada reprezentacija je trenutno na drugom mjestu na tabeli, ima pet bodova manje od Češke, a isti broj bodova kao trećeplasirana Belgija, koja ima i meč manje od našeg tima.

"Očekuje nas još jedna teška utakmica, prva od tri u kojima ćemo rješavati plasman u kvalifikacijama. Dolazi nam Češka, izuzetno jaka reprezentacija, koja je na prvom mjestu, što je svakako pokazatelj njenog kvaliteta. Odigrali smo jedan meč sa njima, upoznati smo sa njihovim kvalitetima i kada bismo odigrali na nivou iz prve utakmice, a oni nešto slabije, vjerujem da bismo upisali pobjedu", rekao je Radonjić i dodao:

"Cilj je da osvojimo tri boda i tako ćemo se pripremati za ovaj meč. Ostala su nam tri meča do kraja kvalifikacija, devet bodova je u opticaju, pa bi nam možda i bod u nekim varijantama odgovarao za plasman među četiri najbolje drugoplasirane reprezentacije... Ipak, želimo da na ovom susretu slavimo i da u naredna dva duela, sa Letonijom i Belgijom, odlučujemo o plasmanu. Češka je trenutno prva u grupi, ali ima i veoma težak raspored, jer nakon utakmice sa nama ide u goste Belgiji. Ishod te utakmice će imati veliki uticaj na konačan plasman u našoj kvalifikacionoj grupi", istakao je Radonjić.

Na spisku su provjerene snage.

"Vrijeme za pripreme je veoma kratko i moramo da se zbog toga koncentrišemo na igrače koji su tu od početka. Svi fudbaleri koji su na spisku imali su priliku da igraju za mladu reprezentaciju, osim Zorana Petrovića, koji je od početka ove sezone redovan u timu Mladosti. Tu su i igrači koji se nalaze na spisku A reprezentacije - Vladimir Jovović, Marko Janković i Luka Đorđević, koji će igrati za nas u utakmici sa Češkom. Njihov nastup protiv Letonije zavisi od potreba A reprezentacije", zaključio je Radonjić.

Na spisku su - golmani: Marko Kordić (Vojvodina), Suad Ličina (Sutjeska);

Odbrana: Andrija Vukčević (Sevilja), Boris Kopitović (Mladost), Nemanja Kartal (Radnički Niš), Stefan Vico (Rad), Momčilo Raspopović (Budućnost);

Vezni red: Deni Hočko (Budućnost), Vladimir Jovović (Napredak), Marko Janković, Nebojša Kosović (Partizan), Aldin Adžović (Zeta), Dušan Lagator (Čukarički), Vukan Savićević (Slovan Bratislava);

Napad: Zoran Petrović (Mladost), Aleksandar Boljević (Beveren), Luka Đorđević (Zenit), Milan Vušurović (Budućnost), Staniša Mandić (Čukarički).

Bonus video: