Siti u Bukureštu, šansa za Dinamo

0 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Reuters
Mančester siti, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.08.2016. 10:44h

Era Pepa Gvardiole u Mančester sitiju počela je u subotu u Premijer ligi teškom pobjedom nad Sanderlendom, a nastavlja se dvomečom u kojem „građani” jednostavno nemaju prava na grešku.

Siti čekaju dueli sa Steauom u plej-ofu za Ligu šampiona, a prvi se igra večeras u Bukureštu (20.45).

Gvardiola je dobio povjerenje čelnika Sitija da za nekoliko sezona postavi sistem, ali teško da bi mu bilo ko u klubu tek tako prešao preko eventualne eliminacije u kvalifikacijama za elitno evropsko takmičenje, jer jednostavno je - Siti mora da igra u Ligi šampiona.

"Sami kreiramo pritisak, jer Siti mora da pobjeđuje. Imamo sliku kako treba da igramo, ali sada želimo u Ligu šampiona i samo nas to zanima", rekao je Gvardiola novinarima u Bukureštu.

A u velike izazove Gvardiola i Siti će izgleda ove sezone ići bez Jaje Turea, jer katalonski trener nije uvrstio iskusnog vezistu u sastav za večerašnju utakmicu. Nije ga bilo u protokolu ni u subotu protiv Sanderlenda.

"Jaja veoma dobro zna zašto ga nema u timu", kratak je bio Gvardiola.

Steaua je totalni autsajder.

"Bila bi senzacija da dođemo do Lige šampiona. Probaćemo, a sada samo želim da dokažemo da smo napredovali kao tim", kaže trener Rumuna Laurenciju Regekamf.

Večeras se igraju još četiri utakmice, a očekuje se da posebno zanimljivo bude u duelu Jang Bojsa i Borusije iz Menhengladbaha.

"Uželjeli smo se zvaničnih utakmica, jer je pripremni period bio dugačak. Jang Bojs je opasan protivnik, ali mi želimo da drugu godinu zaredom budemo dio Lige šampiona", rekao je trener Borusije Andre Šubert.

Šansu vide i Švajcarci.

"Naša najveća prednost je što prvi meč igramo na svom terenu", jasan je trener Jang Bojsa Adi Hiter.

Zagrebački Dinamo dočekuje Salcburg, Ajaks u Amsterdamu igra protiv Rostova, dok je Kopenhagen domaćin APOEL-u.

"Dajemo sve za Ligu šampiona", poručio je trener "modrih" Zlatko Kranjčar.

Sjutrašnji parovi: Seltik - Hapoel Ber Ševa, Dandalk - Legija, Porto - Roma, Ludogorec - Plzenj, Viljareal - Monako.

Bonus video: