PET DANA DO POČETKA EURA

Runi: Najbolji engleski tim u kojem sam igrao

Englezi su posljednji put bili u polufinalu velikog takmičenja još na Evropskom prvenstvu 1996. godine, kada su kao domaćini penalima eliminisani od Njemačke. Od tada, četvrtfinale je bio maksimalan domet...
2 komentar(a)
Runi, Foto: Reuters
Runi, Foto: Reuters
Ažurirano: 09.02.2019. 22:59h

Engleska stiže na Euro praktično sa „novim” timom - kapiten Vejn Runi jedna je od rijetkih spona sa prethodnim generacijama Gordog Albiona.

Podmlađena četa Roja Hodžsona traži iz pozadine svoju šansu do slave, a nije malo  onih koji vjeruju da će baš ova reprezentacija Engleske zasjeniti sve prethodne.

Englezi su posljednji put bili u polufinalu velikog takmičenja još na Evropskom prvenstvu 1996. godine, kada su kao domaćini penalima eliminisani od Njemačke.  Od tada, četvrtfinale je bio maksimalan domet...

"Ovaj tim ima potencijal da bude najbolji u kojem sam igrao. Mislim da je budućnost reprezentacije Engleske sjajna", kazao je Vejn Runi.

Kejn, Vardi, Staridž i Rašford u napadu, Dajer, Vilšir, Barkli, Lalana, Dele Ali na sredini... neki su od predvodnika reprezentacije Engleske na Euru.

"Znamo da imamo dobru grupu igrača, ali moramo i da igramo dobro. Ne smijemo ni da pomislimo da će nam bilo šta biti poklonjeno, naprotiv. Mnogo je dobrih reprezentacija", dodao je Runi.

Englezi su u grupi B sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

Gordi Albion će otvoriti Euro utakmicom sa Rusima, 11. juna na stadionu „Velodrom” u Marseju.

"Šta nam nedostaje? Treba da „čitamo” igru malo bolje, ali to dolazi sa iskustvom. Možda treba da budemo i malo lukaviji, poput mnogih drugih reprezentacija. Mislim na brzo izvođenje slobodnih udaraca i tako te stvari. To nismo radili u prošlosti, jer smo uvijek bili iskren tim, poštena država", zaključio je Runi. 

EP u Francuskoj igra se od 10. juna do 10. jula.