Spisak Hrvatske: Bez Halilovića, na Euro idu šestorica iz domaće lige

5 komentar(a)
Mario Mandžukić, Foto: Beta/AP
Mario Mandžukić, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 01.06.2016. 08:57h

Po dva igrača Real Madrida, Intera i Fiorentine, ali sa čak šestoricom iz domaće lige Hrvatska ide na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Selektor Ante Čačić objavio je spisak od 23 igrača na kojem nema Alena Halilovića, člana Barselone koji je prošle sezone igrao za Sporting iz Hihona.

"Ćorić i Rog su dobili prednost u odnosu na Halilovića i Antolića, jer sam se vodio time kome će od ovih igrača više štetiti boravak i neigranje u Francuskoj od onih kojima to neće predstavljati problem. Takođe, ovim sam htio da nagradim Ćorića i Roga za odličnu sezonu i zalaganje tokom priprema", rekao je Čačić.

Hrvatska će na Euru igrati u grupi D sa Turskom, Češkom i Španijom.

Sa Turskom se sastaje 12. juna u Parizu, protiv Češke igra 17. u Sent Etjenu, a 21. je rival Španija u Bordou.

Spisak - golmani: Danijel Subašić (Monako), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka);

Odbrana: Darijo Srna (Šahtjor), Šime Vrsaljko (Sasuolo), Vedran Ćorluka (Lokomotiva Moskva), Gordon Šildenfeld (Dinamo Zagreb), Tin Jedvaj (Bajer), Domagoj Vida (Dinamo Kijev), Ivan Strinić (Napoli);

Sredina: Luka Modrić, Mateo Kovačić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barselona), Ivan Perišić, Marcelo Brozović (Inter), Milan Badelj (Fiorentina), Ante Ćorić, Marko Rog (Dinamo Zagreb);

Napad: Mario Mandžukić (Juventus), Nikola Kalinić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Andrej Kramarić (Hofenhajm), Duje Čop (Malaga).

Bonus video: