Ćolo na prekretnici: Ima li više snage da vodi "kolćonerose"?

3 komentar(a)
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Dijego Simeone, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2016. 16:58h

Izjava Dijega Simeonea nakon finala u kojoj je rekao da će razmisliti o budućnosti i dalje odzvanja - španski mediji već drugi dan pokušavaju da otkriju da li je Argentinac sve rekao "vruće glave" ili je došlo vrijeme da se rastaje sa Atletikom.

Zaključak je da sve što se dogodilo preksinoć na pres konferenciji definitivno nije bilo u afektu, prenosi madridska "Marka" i dodaje da je Ćolo i dan poslije finala u Milanu u razgovoru sa čelnicima kluba ponovio da je u dilemi...

"Simeone nema snage da se bori sa vetrenjačama i ne vidi način da bez ozbiljnih ulaganja i stalnim prodajama drži korak za najboljima", piše "Marka".

Simeone, navodno, ne želi da se odrekne Antoana Grizmana, Saula Njigesa, zahtijeva povratak Dijega Koste (već je kaparisan Niko Gaitan iz Benfike). To su neki uslovi koji bi valjda Simeonea natjerali da nastavi u Atletiku.

Da nastavi, ali pitanje do kada, iako ga ugovor sa "kolćonerosima" veže do 2020. godine.

Jer, Ćolo i Inter godinama izjavljuju ljubav - Havijer Zaneti, legendarni igrač i sada potpredsjednik milanskog kluba, imao je jasan odgovor na pitanje da li bi volio da Simeone stigne:

"Ćolo i Inter idu zajedno i mislim da je Inter Dijegova sudbina", rekao je Zaneti, a onda ipak spustio loptu.

"Inter ima trenera i moramo da pokažemo poštovanje prema Robertu Manćiniju. Simeone u Interu u budućnosti? Siguran sam u to", dodao je Zaneti.

Manćini ima ugovor sa Interom do narednog ljeta i "Gazeta delo sport" navodi da je baš kraj sezone 2016/17. idealan momenat da Simeone preuzme "crno-plave".

Do tada bi u Inter trebalo i da stigne novi investitor (kineska kompanija Suning) koji bi, tako se vjeruje, preuzeo na sebe plaćanje Simeoneove godišnje plate koja bi makar za dva-tri miliona bila veća od Manćinijeve.

Italijani vrte priču o Interu i Ćolu, a "Marka" tvrdi da su za ovo ljeto moguća samo dva scenarija: da Simeone ostane u Atletiku ili da uzme godinu pauze.

Pojedini mediji stidljivo pišu o interesovanju Pari Sen Žermena, ali podvlače da su Simeonovi planovi drugačiji...

Bonus video: