Huanfran zatražio oproštaj, a dobio aplauze koji tjeraju suze na oči

Sa sklopljenim rukama Huanfran je plačući zbog promašaja, hrabro stao sam pred ogromnu tribinu krcatu navijačima u crveno-bijelim dresovima i - zamolio za oproštaj. Odjednom je zagrmjelo... Prolomio se aplauz bukvalno svakog navijača „kolćonerosa”, aplaudirali su Huanfranovi saigrači, ali i protivnici, bila je to scena koja vjerovatno nikada nije viđena na stadionima
8 komentar(a)
Huanfran, Foto: Beta/AP
Huanfran, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.05.2016. 11:44h

Prije dvije godine obećao je navijačima da neće dugo čekati na novo finale i obećanje ispunio. Ali dvije godine kasnije postao je tragičar - njegov promašaj u penal-ruletu odnio je još jednu priliku...

Ljubav navijača Atletika prema Huanfranu, međutim, od prije dvije noći snažnija je nego ikad, a scene viđene nakon meča mnogima su natjerale suze na oči.

Sa sklopljenim rukama Huanfran je plačući zbog promašaja, hrabro stao sam pred ogromnu tribinu krcatu navijačima u crveno-bijelim dresovima i - zamolio za oproštaj.

Odjednom je zagrmjelo... Prolomio se aplauz bukvalno svakog navijača „kolćonerosa”, aplaudirali su Huanfranovi saigrači, ali i protivnici, bila je to scena koja vjerovatno nikada nije viđena na stadionima.

Njegovu dugogodišnju posvećenost i ljubav prema Atletiku, sve njegove fenomenalne partije, ne može izbrisati ni 101 promašeni penal, u bilo kojem finalu.

Huan Fransisko Tores Belen je stavio ruku na srce. Hvala vam - moglo mu se pročitati sa usana...

Bonus video: