Pardju: Sada imamo šansu protiv Junajteda, 1990. sam mislio da je nemamo

Sadašnji menadžer „orlova“ je 12. maja 1990. igrao 120 minuta u remiju (3:3), u kojem je reprizu „crvenim đavolima“ obezbijedio Mark Hjuz golom u 113. minutu. Pet dana kasnije, Pardju je opet bio na terenu od početka do kraja, a trofej timu ser Aleksa Fergusona je donio lijevi bek Li Martin u 58. minutu
0 komentar(a)
Alan Pardju i Vilfrid Zaha, Foto: Reuters
Alan Pardju i Vilfrid Zaha, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.05.2016. 08:45h

Poslije 26 godina, Mančester junajted i Kristal Palas će se opet sresti na „Vembliju“ i boriti se za FA kup.

Čovjek koji povezuje današnje i finale koje je riješeno tek nakon dvije utakmice na hramu engleskog fudbala je Alan Pardju.

Sadašnji menadžer „orlova“ je 12. maja 1990. igrao 120 minuta u remiju (3:3), u kojem je reprizu „crvenim đavolima“ obezbijedio Mark Hjuz golom u 113. minutu.

Pet dana kasnije, Pardju je opet bio na terenu od početka do kraja, a trofej timu ser Aleksa Fergusona je donio lijevi bek Li Martin u 58. minutu.

Pardju je i kao menadžer Vest Hema 2006. izgubio finale FA kupa. Meč sa Liverpulom je, zanimljivo, takođe završen rezultatom 3:3, pa su osvajača odlučili penali.

Bivši strateg Redinga, Čarltona, Sautemptona i Njukasla se nada da će u svom trećem finalu najstarijeg takmičenja na svijetu napokon imati sreće.

„Naši navijači žele da odu na 'Vembli' i pobijede. Ne idemo tamo da izgubimo. Kada sam bio igrač 1990. godine, pomislio sam da bismo mogli da pobijedimo, ali iskreno nisam mislio da to može da se desi“.

„Ali sada, ako se sve bude odvijalo kako želimo, možemo do trofeja. I ova grupa igrača Palasa vjeruje da može do prvog velikog trofeja u istoriji kluba“, poručio je Pardju.

Zanimljivo je da je Luj van Gal u veoma sličnoj situaciji kao Aleks Ferguson pred to finale 1990. Da je izgubio, škotski stručnjak bi vjerovatno dobio otkaz, a slična sudbina prijeti i Holanđaninu.

Fergi je „preživio“ i ušao u istoriju, ali je pitanje da li takva sudbina čeka i Van Gala, sve i da osvoji pehar.

„Luj osjeća veliki pritisak, ali je dovoljno velik da mu se odupre. Divim mu se kako sve trpi i želim da njegov tim preokrene situaciju i počne da igra bolje, ali se prije svega nadam da ćemo mi osvojiti pehar“, zaključio je Pardju.

Bonus video: