Lev pozvao i Švajnštajgera

„Švajni je još povrijeđen, ali opet trči. Moramo da sačekamo da vidimo kada će se potpuno vratiti. Ako se ne oporavi na vrijeme, odlučićemo ko će biti novi kapiten, ali smo svjesni da bi mogao da bude ključni igrač ako bude spreman”, rekao je Lev
0 komentar(a)
Bastijan Švajnštajger, Mundijal, Foto: Reuters
Bastijan Švajnštajger, Mundijal, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2016. 13:04h

Zbog povrede koljena je odigrao samo jedan meč od januara za Mančester junajted, ali Joakim Lev još nije spreman da mu zatvori vrata nacionalnog tima.

Selektor Njemačke je uvrstio 31-godišnjeg Bastijana Švajnštajgera na spisak od 27 igrača koji konkurišu za Evropsko prvenstvo.

„Švajni je još povrijeđen, ali opet trči. Moramo da sačekamo da vidimo kada će se potpuno vratiti. Ako se ne oporavi na vrijeme, odlučićemo ko će biti novi kapiten, ali smo svjesni da bi mogao da bude ključni igrač ako bude spreman”, rekao je Lev.

Za tim svjetskog šampiona konkurišu i mladi Julijan Vajgl, Džošua Kimih, Liroj Sane i Julijan Brant, koji još nije debitovao za „die mannschaft”.

„Dugo smo ih gledali. Sane je nevjerovatno brz, Vajgl je igrao važnu ulogu u Dortmundu, Kimih može da pokrije više pozicija, a Brant je tehnički nadaren i brz”, naglasio je Lev, koji je pozvao i Lukasa Podolskog.

Spisak Njemačke za Euro

Golmani: Manuel Nojer (Bajern), Bernd Leno (Bajer Leverkuzen), Mark-Andre ter Štegen (Barselona).

Odbrana: Džerom Boateng (Bajern), Emre Džan (Liverpul), Jonas Hektor (Keln), Benedikt Hevedes (Šalke), Mats Humels (Borusija Dortmund), Škodran Mustafi (Valensija), Sebastijan Rubi (Hofenhajm), Antonio Ridiger (Roma).

Vezni red: Karim Belarabi (Bajer Leverkuzen), Julijan Brant (Bajer Leverkuzen), Julijan Draksler (Volfsburg), Mario Gece (Bajern), Sami Kedira (Juventus), Džošua Kimih (Bajern), Toni Kros (Real Madrid), Mesut Ozil (Arsenal), Liroj Sane (Šalke), Bastijan Švajnštajger (Mančester junajted), Julijan Vajgl (Borusija Dortmund).

Napad: Mario Gomes (Bešiktaš), Tomas Miler (Bajern), Lukas Podolski (Galatasaraj), Marko Rojs (Borusija Dortmund), Andre Širle (Volfsburg).

Bonus video: