Igrači Barse dijele 18 miliona za titulu, Real premira Granadu

4 komentar(a)
Barselona, Foto: Beta/AP
Barselona, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 14.05.2016. 09:59h

Šampion Španije dobiće se danas, u posljednjem kolu. Barselona ima sve u svojim rukama, potrebna joj je pobjeda u gostima protiv rasterećene Granade za 24. titulu španskog prvaka u istoriji.

Real, koji ima bod manje, gostuje Deportivu - mora da pobijedi, i da se nada kiksu velikog rivala.

Uzbudljiva završnica, posebno ako se zna da su u Primeri nekoliko puta u posljednje dvije decenije gledani senzacionalni preokreti na kraju, kada se nemoguće pretvaralo - u moguće.

A dani uoči raspleta protekli su u velikom prepucavanju Barselone i Reala, što današnjim mečevima daje poseban šmek.

Španski mediji su, naime, objavili da su čelnici „kraljevskog kluba” obećali fudbalerima Granade žestoke premije u slučaju da zakinu Barselonu za pobjedu.

Pravila španske lige ne predviđaju stroge zabrane premiranja drugih klubova, i to se, nezvanično - radilo mnogo puta u istoriji.

Ovakve glasine su, međutim, razljutile sve ljude koji imaju veze sa katalonskim klubom.

"Real Madrid čini štetu fudbalu. Da sam ja igrač Granade, bio bih uvrijeđen jer to insinuira da mogu biti kupljen. Vjerujem u fudbal i u poštenje. Ako se takve stvari otkriju, onda uvučeni klubovi moraju da budu kažnjeni", rekao je bivši predsjednik Barselone Đoan Gaspar.

A neki fudbaleri Granade se otvoreno nude.

"S obzirom na to da smo slavili opstanak u ligi, nismo baš vrhunski trenirali ove nedjelje, ali kažu mi saigrači da je standardna praksa da drugi klubovi premiraju igrače. Pa će nam možda Real nešto i ponuditi da zaustavimo Barselonu", kazao je golman Granade Ivan Kelava.

Na sve ovo, čelnici Barselone takođe su odgovorili premijama, ali - svojim fudbalerima.

Kako piše „El Mundo deportivo”, igrači katalonskog kluba podijeliće čak 18 miliona eura ako danas slave u Andaluziji i osvoje titulu prvaka.

Najbitnijim fudbalerima, onima koji su igrali najviše, poput Mesija i Suaresa, pripašće - ravno po milion, dok će rezervisti dobiti po 300 hiljada.

Dakle, rasplet u Primeri - Granada - Barselona, Deportivo - Real, danas u 17 sati.

Bonus video: