Muslin šef struke "orlova"

3 komentar(a)
Muslin, Foto: Novosti.rs
Muslin, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 05.05.2016. 14:24h

Bivši trener Crvene zvezde Slavoljub Muslin imenovan je danas za novog selektora fudbalske reprezentacije Srbije, saopšteno je na sajtu Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Kako se navodi na sajtu FSS, na današnjoj sjednici Odbora za hitna pitanja, kojom je predsjedavao prvi čovjek FSS Tomislav Karadžić, jednoglasno je odlučeno da Slavoljub Muslin bude selektor reprezentacije do završetka kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiju, uz mogućnost produžetka u slučaju plasmana.

Muslin reprezentaciju preuzima od Radovana Ćurčića, koji je prošle nedjelje sporazumno raskinuo ugovor s FSS.

Ovog 62-godišnjeg trenera za selektora su predložili savjetnik predsjednika FSS za pitanja A reprezentacije Ilija Petković i predsjednik Stručno-strukovne organizacije fudbalskih trenera Srbije Slobodan Pavković.

Muslin, koji će na klupi Srbije debitovati protiv Kipra 25. maja u Užicu, je tokom karijere, između ostalih, predvodio Bordo, Lans, Le Man, Lokomotivu iz Moskve, Lokeren i Levski iz Sofije.

U obrazloženju odluke o izboru Muslina za selektora, članovi Odbora za hitna pitanja su izrazili uvjerenje da je riječ o iskusnom i kvalitetnom stručnjaku, koji će autoritetom i znanjem povesti nacionalni tim ka plasmanu na Svjetsko prvenstvo 2018. godine.

Na sjednici Odbora za hitna pitanja analiziran je i izvještaj Odbora za sprovođenje izbora u FS Srbije za mandatni period od 2016. do 2020. godine.

Podržana je prispjela kandidatura od strane FS Vojvodine, FS Regiona zapadne Srbije, Udruženja fudbalskih klubova Prve lige Srbija, Stručno-strukovne organizacije sudija i FS Regiona istočne Srbije da Slaviša Kokeza, aktuelni predsjednik FS Beograda, bude kandidovan za funkciju predsednika Fudbalskog saveza Srbije u pomenutom mandatnom periodu.

Bonus video: